Pretraži
Jedan idiot je u dva mjeseca ogrebao čak 642 automobila i prouzročio štetu od 930.000 eura

Jedan idiot je u dva mjeseca ogrebao čak 642 automobila i prouzročio štetu od 930.000 eura

Objavljeno: 17/01/2020 / Autor: Vozim HR /

U dva mjeseca ogrebao čak 642 automobila – Pred sudom u njemačkom gradiću Schweinfurtu, tristotinjak kilometara sjeverno od Münchena, pojavio se 26-godišnjak pod optužbom da je oštetio lak stotina automobila, piše Deutsche Welle.

DW dalje prenosi kako je 26-godišnjak optužen da je oštrim predmetom ogrebao više od šest stotina različitih automobila, a na meti su mu bila vozila u gradovima regije Donje Frankonije, uključujući Schweinfurt, Würzburg i Veitshöchheim. Zbog brojnih pritužbi vlasnika oštećenih automobila svojevremeno je u policiji čak bila osnovana i posebna radna skupina.

  

Vandalizam je trajao od veljače do travnja 2018. Sve dok jednog travanjskog jutra jedna djevojka, spremajući se za odlazak na posao, nije začula zvuk struganja metala po metalu, pogledala kroz prozor i ugledala čovjeka kako ide od jednog automobila do drugog i oštrim predmetom grebe po limu. “Grebao je svaki automobil kraj kojeg je prošao i to uvijek na isti način.


rekordne kazne u prometuOčito je bilo da ima puno iskustva,” izjavila je djevojka novinrima lokalnog dnevnika Main-Post. Vandal pritom, dakle, nije birao. Grebao je sve redom, bez obzira na marku, boju, veličini ili starost vozila. Ta hrabra 24-godišnjakinja odlučila je stati na kraju vandalu, dohvatila mobitel i nazvala policiju koja je ubrzo stigla i zatekla mladića kako oštrim vijkom grebe po parkiranim automobilima.

 

U dva mjeseca ogrebao čak 642 automobila

Njemačko je tužiteljstvo u početku “grebača” htjelo optužiti za sve automobile ogrebane u regiji Donja Frankofonija, pa su ga u početku teretili za oštećivanje čak 1700 automobila i štetu od vrtoglavih 2,3 milijuna eura, ali je sud taj zahtjev odbio kao neosnovan, pa je na kraju završio s optužnicom za oštećivanje “samo” 642 automobila i štetu od još uvijek priličnih 930.000 eura.

Sud u Schweinfrtu odredio je 24 dana za postupak, a još nije poznato s kakvom bi se kaznom počinitelj mogao suočiti bude li proglašen krivim. Tada ćemo saznati i je li riječ o psihički poremećenoj osobi, običnom vandalu ili samo dosjetljivom autolakireru?


U dva mjeseca ogrebao čak 642 automobila

Povratak na vrhpointer
Zatvori X