Pretraži
Jazz je prvi “Honda e:Technology” model, novost je i atraktivna Crosstar verzija!

Jazz je prvi “Honda e:Technology” model, novost je i atraktivna Crosstar verzija!

Objavljeno: 23/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Honda se baca u hibridne vode @Newspress

Tokijski auto-show je krcat europskim novitetima, a jedan od najvažnijih je upravo nova Honda Jazz – serijski hibrid!

 

“e:HEV” hibridna tehnologija je novost za Hondu Jazz, sve ostalo je poznato – najkomforniji interijer u klasi uz minimalistički dizajn. Kad sam prvi puta  sjeo u Hondu Jazz (predivna svjetloplava Sport 1.3) prije nekih 12 godina na tržištu nije postojao nijedan sličan automobil – mali hatchback/monovolumen, spretan i razigran, tako tipičan za Hondu. Danas svi gradski automobili glume Jazz, pa je došlo do potrebe da Honda opet uzburka vodu.

 

Prvi među jednakima

Danas je u Tokiju predstavljena nova generacija Jazza, a ujedno i oznak Honda e:Technology, čiji je Jazz prvi predstavnikNovitet je i Crosstar izvedba, crossover s vodootpornim presvlakama, krovnim šinama, nešto povišenim ovjesom i sve popularnijim plastičnim obrubima karoserije.

 

“Magična sjedala” imaju obje verzije.

Iznutra je jasno da Jazz gađa mlađu populaciju, s  WiFi hotspotom, LCD dodirnim zaslonom i bežičnim povezivanjem ugrađenim Android Auto ili Apple CarPlay-em. Ostala bitna tehnologija? Collision Mitigation Brake System (CMBS) za detekciju pješaka i biciklista po noći , a novi sustav kamera pomaže i Adaptive Cruise Control (ACC) na zakrčenim cestama. Nema sumnje da će Jazz biti popularan na Starom kontinentu, gdje dolazi u drugoj polovici slijedeće godine u obje verzije. Isto tako nema sumnje da će Crosstar biti popularnija izvedba.

Čist dizajn slijedi smjernice Honde e, a kako će izgledati ostali   Honda e:Technology modeli tek moramo pričekati. Zasada Hondi ide sasvim dobro s e-om i Jazzom…

 

Možda jazz nije muzika za svačije uho, no Jazz je definitivno automobil za svačiji ukus!

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X