Pretraži
Jaguar Classics nudi originalan alat za E-Type, i to – nov novcat!

Jaguar Classics nudi originalan alat za E-Type, i to – nov novcat!

Objavljeno: 07/11/2019 / Autor: Petar Bondek / © Copyright Newspress Ltd

Restomod pokret je u punom zamahu, no obnavljanje zapuštenih klasika je nemoguće bez pravog alata. Stoga, zašto i alati ne bi prošli novi proces stvaranja?

Alat i originalna servisna knjiga – dvije stvari koje kolekcionari uvijek traže pri kupnji klasičnog automobila! Ukoliko ih nemate ( a prodajete spomenuti klasik) , budite pripremljeni da Vam podlac s čekovnom knjižicom otkine dio zarade, kao da se radi o nedostatku motora ili bar tri kotača.

 

Alati popularniji od automobila?

Primjetio sam da posljednjih godina na aukcije dolaze sami alati, bez pripadajućeg automobila, što mi je na prvu loptu izgledalo pomalo čudno. Na proljeće je RM Sotheby’s prodao originalni alat Ferrarija 275 GTB za 20.400 Eura, dok onaj za Jaguare E-Type (prve i druge serije) doseže cijene od 43.000 kuna.

Sve je na broju – i spremno za pokazivanje! © Copyright Newspress Ltd

Problem je (dosad) ležao u tome što se set alata prestao proizvoditi skupa sa Drugom serijom 1971. Tu nepravdu su odlučili ispraviti vrijedni i sposobni radnici Jaguar Classic Genuine Partsa, koji su si dali truda – i to nemalog – da bi reproducirali spomenuti set. Kompletan alat je izrađen po originalnim specifikacijama, složen u kožno-platnenu futrolu i već ga možete naručiti – po prikladnoj cijeni od 732£ u Velikoj Britaniji.

Pogledajte samo taj retro logo…nov novcat © Copyright Newspress Ltd

Naravno da Unioru, Beti i običnom setu alata iz Bauhausa ništa ne fali, niti ćete s originalnim E-Type alatom brže/lakše/bolje odraditi skidanje glave s v12 motora, ali kad se na skupovima oldtimera skupe fanatici, uvijek je lijepo rasprostrti fancy alat poput srebrnog bešteka kojeg su bake sakrivale u bunarima pred Nijemcima.

 

Kako je rekao legendarni verbalni virtuoz Bob Rock :” Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi”

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X