Pretraži
Izgubljeno – pronađeno: Ferrarija 288 GTO ukradenog na „testnoj“ vožnji pronašla policija

Izgubljeno – pronađeno: Ferrarija 288 GTO ukradenog na „testnoj“ vožnji pronašla policija

Objavljeno: 19/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: en.wheelsage.org

Neimenovani prodavač i vlasnik skupocjenog Ferrarija iz 1985. godine kazao je policiji u njemačkom gradu Dusseldorfu da se sastao sa navodno zainteresiranim kupcem za njegov kolekcionarski Ferrari 288 GTO. Krenuli su na testnu vožnju, prvo sa vlasnikom za volanom. Nakon kraće pokazne vožnje u kojoj je vlasnik pokazao navodnom kupcu da se radi o pravom vozačkom stroju, odlučili su zamijeniti mjesta.

Tom prilikom je, tada još uvijek deklarirani kupac požurio sjesti na vozačku poziciju te zatekao vlasnika nespremnog, odjurivši u nepoznatom smjeru prije nego li se ovaj snašao i spriječio ga u naumu. Nakon toga, gubi mu se svaki trag a nesretni vlasnik jednog od najrijeđih cestovnih Ferrarija brže bolje je o svemu obavijestio policiju.

Ferrari 288 GTO je, možemo tako reći, prvi u najelitnijoj lozi Ferrarijevih automobila. Uz to nosi znakovitu oznaku GTO koju je Ferrari davao samo izuzetno posebnim automobilima putem kojih je trebao proći homologacije kako bi mogao sudjelovati u određenim granama motorsporta. Ferrari 288 GTO napravljen je kako bi sudjelovao u najprestižnijoj grani relija 1980-ih, legendarnoj Grupi B.


ukradeni Ferrari 288 GTO

ukradeni Ferrari 288 GTO

ukradeni Ferrari 288 GTO


Ukupno je napravljeno 272 automobila, pa ne čudi velik interes „kupca“. Svi primjerci su pogonjeni 2.9-litrenim V8 biturbo motorom koji je razvijao 400 KS uz 496 Nm okretnog momenta. Kažemo li vam da su nasljednici ovog sjajnog oldtimera F40, F50, Enzo i LaFerrari, onda vam je jasno o kojoj kategoriji cestovne elite govorimo.

Unatoč tome što je isprva krađa 288 GTO-a izgledala propisno filmski, automobil je ubrzo pronađen u garaži u blizini mjesta Grevenbroich. Vrijednost automobila se procjenjuje na oko 2 milijuna Eura. Kradljivac za sada još nije pronađen niti identificiran, barem prema informacijam s kojima policija izlazi u javnost. Pored toga, policija nije kazala u kakvom je stanju automobil pronađen, ali s obzirom na vrijednost, nije za očekivati da je oštećen ukoliko je namjera krađe bila prodaja na crno tržištu.

Drugo objašnjenje koje se nameće kao logično jest da je sve skupa slučaj izlijeva strasti prema vožnji vrijednog Ferrarija, s obzirom da kradljivac očigledno nije imao u tančine razrađen plan bijega, što bi bilo za očekivati da se radi o profesionalcu koji se namjerio na iznimno vrijedan automobil.


Pogledaj galeriju


ukradeni Ferrari 288 GTO

Povratak na vrhpointer
Zatvori X