Pretraži
Izgleda da Volkswagenov buggy kreće u proizvodnju. Biti će električan, naravno

Izgleda da Volkswagenov buggy kreće u proizvodnju. Biti će električan, naravno

Objavljeno: 03/02/2019 / Autor: Mihael / Foto: VW / Meyers Manx

Prema riječima vodećeg čovjeka za dizajn u Volkswagenu, novi ID Buggy nije retro izdanje klasika, nego nova interpretacija klasičnog koncepta – „moderna, ne retro interpretacija klasika“. ID Buggy vizualno ne dijeli nikakvu sličnost s aktualnim modelima u ponudi Volkswagena.

Poput klasika kome odaje čast, nedostaju mu krov, vrata pa čak i prozori a jedina staklena zaštitna površina za vozača jest vjetrobransko staklo. S obzirom da se radi o vozilu za 21. stoljeće kada su sigurnosni zahtjevi i mjere na višoj razni nego li ikada u povijesti autoindustrije, simpatični ID Buggy ima tzv. kavez za zaštitu putnik u slučaju prevrtanja. Uzmemo li u obzir adrenalinsku namjenu ovakvog vozila, prevrtanje se čini prilično neizbježnim, kad-tad.

Za Volkswagen ID Buggy nije tek puko slovo na papiru, oni ga ozbiljno razmatraju napraviti te time dodatno proširiti svoju ponudu automobila. Vjerujemo da u današnje vrijeme SUV manije, ovakvo šaljivo prometalo sa zasigurno nadprosječnim voznim karakteristikama izvan ceste može samo biti od koristi Volkswagenu da se originalnošću ističe od konkurencije.VW ID Buggy bi u slučaju svog nastanka postao dijelom buduće ID serije električnih automobila. Poput ostatka svoje električne braće, temeljio bi se na modularnoj MEB platformi u koju Volkswagen polaže velike nade i financijska sredstva. Čineći ga prepoznatljivim a opet modernim, Volkswagen je konceptni ID Buggy opremio LED prednjim svjetlima složenima u krug, tipično za klasik ali i klasičnu Bubu.

Iz Volkswagenovih redova dolazi nam i glasina kako je ID Buggy jedan od tri modela automobila koji crpe inspiraciju iz klasičnih modela iz prošlosti. Sve njih je navodno osmislio čelni čovjek Volkswagen grupacije, Herbert Diess. Radi se dakako o već nam poznatom ID Buzzu koji će uz ovaj ID Buggy činiti električnu reinkarnaciju klasika. Treći model bi vrlo vjerojatno trebao biti reinkarnacija klasične Bube što nas posebno veseli i čini nestrpljivima.


Pogledaj galeriju


Volkswagen ID Buggy

Povratak na vrhpointer
Zatvori X