Pretraži
Izgleda da će nove električne Škode vizualno biti puno atraktivnije od električnih VW modela

Izgleda da će nove električne Škode vizualno biti puno atraktivnije od električnih VW modela

Objavljeno: 13/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Zanimljivo dizajnersko rješenje imali smo priliku po prvi puta vidjeti na Škodinom konceptnom modelu Vision iV u ožujku ove godine na salonu automobila u švicarskoj Ženevi. Svjetleća linija koja vrlo upečatljivo spaja prednja svjetla preko prednje maske automobila, postat će i ostati dijelom dizajna na proizvodnim modelima.

Riječ je o seriji električnih automobila koje će Škoda ponosno predstaviti u predstojećem vremenskom razdoblju. Malo dugoročnije gledano, u igri je čak 30 novih modela automobila koje se Škoda nada predstaviti javnosti zaključno sa 2022. godinom.

Prepoznatljiva prednja maska kod Škode, ostat će dijelom električnih automobila, zajedno sa rešetkastim otvorom koji kod benzinaca i dizelaša služi za hlađenje motora. Razlog tome je, navodi prvi čovjek Škode, Bernhard Maier, što su dobili pozitivan odgovor od kupaca kojima se sviđa klasična prednja maska na automobilima. Vjerujemo da takva stilizirana maska usisa neće primjetno utjecati na ekonomičnost električnih Škoda.


Škoda svjetleća linija

Škoda svjetleća linija

Škoda svjetleća linija


Postavljanje svjetleće linije preko cijelog prednjeg dijela električnih automobila, Škoda opravdava i povezuje sa jednom prepoznatljivom češkom djelatnošću, proizvodnjom stakla i kristala. Maier ovaj Škodin dizajn naziva „novim kristalnim ekspresionizomom“, što moramo priznati zvuči doista privlačno.

Ipak, sama svjetleća linija neće biti napravljena od skupocjenih kristala, iako ne sumnjamo da će se naći netko sa potrebom za takvu vrstu personalizacije Škodinih novih strujaša. Materijal u primjeni na automobila bit će praktični pleksiglas koji će uz ekonomičnost zadržati i malu masu.

Dakako, cijela ova lijepo upakirana Škodina priča, ne bi imala puno temelja da se ispod nje ne nalazi već nam poznata MEB platforma iz VAG grupacije. Za one malo slabijeg pamćenja, govorimo o modularnoj platformi konstruiranoj isključivo za nova električna vozila iz širokog spektra VAG grupacije.


Pogledaj galeriju


Škoda svjetleća linija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X