Pretraži
Aston Martin pripremio OHMSS model za 50.-tu obljetnicu James Bond filmova

Aston Martin pripremio OHMSS model za 50.-tu obljetnicu James Bond filmova

Objavljeno: 24/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo/Video: Newspress

Specijalna edicija On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera slavi 50-tu obljetnicu šestog James Bond filma.

Olive Green DBS Superleggera je naravno inspirirana  Aston Martin DBS -om iz 1969. iz originalnog filma, no pogledajte samo tu višedecenijsku razliku u dizajnu – baš kao što tadašnji negativac Blofeld izgleda malo neuvjerljivo u usporedbi s današnjim hardcore zlikovcima.

5,2-litreni twin-turbo V12 leži toliko duboko prema kabini da izgleda kao centralni motor – sve je to sjajno za raspodjelu težine i ležanje, no ono primarno je snaga! DA, 725 KS pri 6500 o/min i 900Nm od 1.800-5.000 o/min je san snova – baš kao i interijer u kombinaciji crne kože i sive alcantare. da

Najbolji element kod S’Leggere? Zvuk, bez ikakve sumnje – aktivni ventili i četiri ispušne cijevi ispuštaju samo plemenitu buku, koja je prisutna ovisno o željama. Po čemu se novi DBS oslanja na tadašnji aktualni model? Šest kromiranih letvica na maski! Sve u svemu – izgleda vrlo primjereno s predivnim kovanim naplatcima vrlo agresivnog dizajna! u Aston Martin Lagondi stvarno nema labavo…

Izgleda brutalno, ubrzava brutalno a tako i zvuči – ovaj DBS kao da nema i mane! Interijer je astonovski savršeno izveden, s malom pločicom na samom pragu i 007 logom. Naravno, zašto ne? DOjam prestiža samo potencira Bang & Olufsen BeoSound Audio, vjerojatno i ponajbolji sustav današnjice, kojeg palite isključivo za vrijeme crvenog svjetla na semaforu. Kombinacija kože, alcantare i karbona je uvijek dobrodošla, pogotovo u ovoj klasi automobila!!

50 najsretnijih vlasnika ovog kolekcionarskog Astona će za dar dobiti James Bond Special Edition ST liniju seta za pića. Vrlo velikodušno, moram priznati.

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X