Pretraži
Iz Škode najavljuju da će njihov električni kupe i SUV biti napravljeni na identičnoj platformi

Iz Škode najavljuju da će njihov električni kupe i SUV biti napravljeni na identičnoj platformi

Objavljeno: 11/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Škoda

Škoda će krajem 2021. godine isporučiti prve primjerke svojih budućih električnih automobila. Bit će dostupni u SUV i kupe varijantama karoserije i podvozja. Zajednička će im biti platforma karakteristična za VAG grupaciju, poznata pod imenom MEB, koja je u uporabi kod svih brendova unutar ove najveće europske grupacije u autoindustriji.

Dizajnerska osnova za buduće Škodine električne aute prije svega će biti koncept pod imenom Vision E. Gledajući ga, ne možemo ne primjetiti kako posjeduje linije karakteristične za SUV dok određene linije karoserije ukazuju na njegovu želju da se svidi populaciji sklonoj sportiskijim automobilima, poput kupea.

Vodeći čovjek marketinga u Škodi, Alain Favey izjavio je „Vision E daje vrlo dobru predodžbu o tome kako će buduća električna vozila izgledati“. Unutrašnjost će krasiti naoko lebdeći ekran kakav smo već vidjeli u drugom Škodinom konceptnom automobilu imena Vision X.


Škoda EV kupe SUV

Škoda EV kupe SUV

Škoda EV kupe SUV


Prije nego li predstavi kupe i SUV temeljen na Vision E konceptu, Škoda će na tržište izbaciti električni Citigo-e koji će dijeliti većinu toga sa bratskim modleom VW e-Up te tek nadolazećim Seatom istog dizajna i klase.Obje izvedbe, kako kupe tako i SUV po svojim vanjskim dimenzijama će se smjestiti između već svima dobro poznatih modela Karoq i Kodiaq. Cjenovno možemo očekivati da će električni modeli Škode biti bliže Kodiaqu nego Karoqu, štoviše vrlo dobro opremljenom Kodiaqu, dakle oko 32,000 Eura.

Škoda planira lansirai svoj Citigo-e prije velikih električnih auta s razlogom, a to je nasljeđena njemačka praktičnost. Žele biti sigurni da će servisna mreža te svi ostali kanali podrške vozačima biti već iskusni u baratanju sa potpuno električnim vozilima kada u prodaju puste svoje glavne električne modele. Prema izjavama gospodina Faveya nagađamo da će se prvo raditi o električnom SUV-u.


Pogledaj galeriju


Škoda EV kupe SUV

Povratak na vrhpointer
Zatvori X