Pretraži
Istraživanje: Ovo su najtraženije marke automobila na Googleu u Hrvatskoj, ali i u svijetu

Istraživanje: Ovo su najtraženije marke automobila na Googleu u Hrvatskoj, ali i u svijetu

Objavljeno: 30/07/2020 / Autor: Tin / Foto: Pixabay i Holts Auto

Najtraženije marke automobila na Googleu -Svaki vozač, bio zaljubljenik u automobile ili ne, s vremena na vrijeme traži informacije o određenim markama vozila. Internet i sam Google su najčešća mjesta gdje će se te informacije tražiti, a to mogu biti samo neke slike, specifikacije vozila, informacije o radu servisa ili pak smiješni videouradci nekih automobila.

Svake minute se diljem svijeta pretražuju milijuni takvih informacija o automobilima pa je britanska tvrtka Holts Auto napravila istraživanje koje marke se najčešće „googlaju“. Osim toga, u suradnji s Googleom su pronađene informacije koje marke su najtraženije i po kontinentima i po državama.


Najtraženije marke automobila na Googleu

Najtraženije marke automobila na Googleu

Najtraženije marke automobila na Googleu


Najtraženije marke automobila na Googleu

Mnogi bi rekli da će najtraženije marke biti ujedno i one najprodavanije poput Forda i Volkswagena ili pak one luksuzne poput Ferrarija i Lamborghinija, ali zavarali bi se. Istraživanje je pokazalo da je u proteklih godinu dana itekako dominirala jedna marka automobila, a to je BMW.

Naime, BMW je najčešće pretraživan proizvođač automobila u čak 137 zemalja diljem svijeta. Tako dominira cijelom Sjevernom Amerikom, Europom i Azijom, dok je u Africi i Južnoj Americi najviše pretraživan tek u polovini zemalja.

Situacija u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama, je praktički jednaka. BMW je „najgooglaniji“ u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Italiji i Albaniji, dok je jedino u Bosni i Hercegovini najtraženija Toyota. Zanimljivo je da je ovaj njemački proizvođač najtraženiji i u zemljama poput Francuske i Italije, gdje bi se svakako očekivalo da su njihove marke najtraženije.Toyota je druga na listi najtraženijih, a ona još dominira Australijom, Islandom, polovicom Južne Amerike i Finskom. Najtraženija je i u brojnim zemljama Afrike, ali tamo velik udio ima i Mercedes-Benz koji je u Africi svakako najpopularniji.

Ovim istraživanjem je pokazano i koliko je Tesli porasla popularnost posljednjih godina jer se popela na visoko četvrto mjesto najtraženijih proizvođača. Teslu u sveukupnom poretku slijede redom Chevrolet, Cadillac, Ferrari i Volkswagen.

No pandemija korona virusom je malo promijenila situaciju za tih nekoliko mjeseci. S obzirom na to da su ljudi imali više slobodnog vremena, više su i istraživali o različitim automobila. Tako je za vrijeme pandemije najtraženiji bio Tesla, a slijede ga redom Audi, BMW, Lamborghini, Ford, Jaguar, Porsche, Volkswagen, Aston Martin i Ferrari.Najtraženije marke automobila na Googleu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X