Pretraži
Ipak se može. Ovaj sud je kaznio bezobraznog vozača oduzimanjem motocikla.

Ipak se može. Ovaj sud je kaznio bezobraznog vozača oduzimanjem motocikla.

Objavljeno: 18/04/2019 / Autor: Mihael / Foto: wheelsage.org

Jedan motorist u Njemačkoj ozbiljno se poigrao sa zakonom. Valjda je od sve sile „gasterbajtera“ pobrkao lončiće pa je pomislio da se vozi po brdovitom Balkanu. Nijemci jako dobro znaju što se smije a što ne, a ovaj specijalac na motociklu je jurio brzinom od 226 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje brzine 100 km/h.

Da, vjerovali ili ne i u Njemačkoj postoje ograničenja brzine. Mitovi o autobahnovima bez ograničenja nekima udare u glavu pa se zanesu i na običnim prometnicama gdje itekako postoje ograničenja i brojne kamere. U Njemačkoj policijska patrola koja nadgleda promet i kontrolira brzinu nije najčešća pojava, Nijemci su za to postavili svu silu fiksnih kamera uz ceste gdje je to potrebno.

Za ovog „fakina“ ipak su trebale izaći i policijske kobre koje su ga u njegovoj jurnjavi zaustavile. Da stvar bude bolja, jurio je i po naselju, brzina ležernih „autobahnskih“ 129 km/h! Videći sve, policija mu je oduzela i vozačku dozvolu na period od devet mjeseci a bankovni račun su mu olakšali i za 2,600 Eura, što je pak odredio sud u Hamburgu pred koji je izveden.


Wannabe Ghostrider

Wannabe Ghostrider

Wannabe Ghostrider


Ovaj leteći „fahrer“ možda je imao dovoljno sreće da nije doživio „unfall“, ali to ga nije spasilo od sudskog progona jer su mu pored navedenih kazni oduzeli i motocikl kojim je postavljao rekordne brzine na policijskim kamerama. Zahvaljujući oduzimanju motocikla, ući će u policijske anale kao prvi kojem je to pošlo za rukom u Njemačkoj, upravo poznatoj po neograničenim autobahnovima.

Oduzimanje motocikla je bilo moguće jer je sud procijenio prema imovinskoj kartici prekršitelja da mu motocikl nije neophodno prijevozno sredstvo, što bi bio slučaj da mu je to jedino vozilo kojim primjerice vozi djecu u školu i tome slično. Za ovakvo bezobzirno ponašanje u prometu u Njemačkoj postoji i mogućnost služenja zatvorske kazne i to u trajanju od dvije godine.


Pogledaj galeriju


Wannabe Ghostrider

Povratak na vrhpointer
Zatvori X