Pretraži
Imate sobu (i nekoliko tisuća Eura) viška? Što kažete na simulator na kojem vježba Lewis Hamilton?

Imate sobu (i nekoliko tisuća Eura) viška? Što kažete na simulator na kojem vježba Lewis Hamilton?

Objavljeno: 08/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: CXC Simulations

Žene uporno šire neistine da muškarci nikad ne odrastaju. Razmišljao sam o tome dok sam ujutro nakon jutarnjeg Gran Turisma za dobro jutro na PS4 popio moccu pitajući se “Što bi me zadržalo u ova 4 zida da u ruci imam ključeve Zonde R i potvrđen cjelodnevni termin na Ascariju?”

OK, prebacimo u hrvatsku realnost – pretvorite Zondu u 106-icu rally s 250.000 km i Ascari u Grobnik na kišni dan i to je to! Zondu ne bi odbio ni u kojem slučaju, ali brutalnog Peugeota bi možda zamijenio za ovaj simulator! OK, Kimi ima bolji (Ferrarijev top secret) simulator doma u Švici, ali potvrđeno znam da je ovaj koristio baš Lewis Hamilton. Da, i višestruki prvaci F1 imaju kišne dane…kao i Jay Leno, vlasnik najpoplarnije garaže na You Tubeu.

 

Blitzkrieg na sva osjetila

Ukratko – Motion Pro II je čudovište, i to je već godinama.

Stalni upgradei u obliku softwarea, materijala i raspoložive prateće opreme čini ga vjerojatno najpopularnijim simulatorom na svijetu. Koriste ga veliki proizvođači na salonima, vozači F1 i manje eksponiranih serija, i svi financijski podobni za takav fini hobi. Manje više svi CXC simulatori se rade po narudžbi, pa stoga se nemojte sramiti!

Karbon, Instrument-ploča, sjedalo, volan…sve se da dogovoriti, a spomenuti volani se mogu mijenjati ovisno o kategoriji auto-sporta koji se vrti. Tri aktuatora vrhunski simuliraju realne uvjete nagiba, skokova, udaraca ili prelazaka pasica, a sustav ne razvija više od -1g na kočenjima, iz zdravstvenih razloga, naravno. Sve je realno, samo morate uz simulator donijeti otvoreni kanistar gorva sa što više oktana! Znoj dolazi sam od sebe, odmah s početkom startne sekvence…

Da, ovo je najbolji dio zabave s oktanima koji direktno ne uključuju vozila i VR tehnologiju! Možete ga voziti totalno pijani, dati ga u ruke petgodišnjacima a mogao bi i postati razlog Vaše nagle popularnosti u kvartu. Serijski dolazi s tri monitora ( 6.220,800 piksela) koji tvore kut gledanja od 180 stupnjeva a sve je decibelno poporaćeno iz 1500W Dolby 5.1 surround sustava.

Koliko ste blizu susjedima zapravo i nije Vaša briga – više se pobrinite za odabir volana i oko vječne dileme između ručnog i poluautomatskog mjenjača!

Pogledaj galeriju

Simulator f1

Povratak na vrhpointer
Zatvori X