Pretraži
Imamo finaliste za svjetski izbor automobila 2019. godine

Imamo finaliste za svjetski izbor automobila 2019. godine

Objavljeno: 07/02/2019 / Autor: Mihael / Foto: NetCarShow.com

Priča je krenula još u listopadu prošle godine kada je objavljen iscrpan popis od čak 40 kandidata željnih prestižne titule automobila 2019. godine. Nakon nekoliko eliminacijskih krugova i faza, došli smo do 10 finalista među kojima se krije budući limeni šampion za 2019. godinu.

U izbor automobila uključeno je 86 novinara koji se bave područjem automobilizma i autoindustrije. Godišnji izbor za svjetski automobil godine doživio je svoje 15. izdanje a rezultati cijelog natjecanja i njegovi pobjednici bit će proglašeni na ovogodišnjem sajmu automobila u New Yorku koji će se održati u travnju.

Automobili su podijeljeni u šest kategorija od kojih pet njih ima pet konkurenata za najboljeg u kategoriji. Šesta kategorija, ako ju tako možemo nazvati, jest ujedno i glavni izbor za globalnog šampiona među automobilima neovisno kojem tipu automobila pripada.U konkurenciji za automobil 2019. godine nalaze se sljedeći automobili: Audi e-tron, BMW serije 3, Ford Focus, Genesis G70, Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz A klasa, Suzuki Jimny, Volvo S60 / V60 i Volvo XC40. Unatoč povećanim šansama za pobjedu kod Volva sa dva modela automobila u svjetskom vrhu, statistički gledan na osnovi svih dosadašnjih natjecanja, najviše šanse za pobjedu ima Audi koji je u raznim kategorijama pobijedio čak devet puta.

Na popis svojih pobjeda Audi je upisao značajnu prvu pobjedu 2005. godine sa tadašnjom A6-icom, dok je prošle godine bio najbolji sa A8-icom u kategoriji luksuznih automobila. Ove godine u kategoriji luksuznih automobila se natječu: Audi A7, Audi Q8, BMW serije 8, Mercedes-Benz CLS i Volkswagen Touareg.

Kategorija za sportski automobil godine ove godine je šarolika a konkurenti su: Aston Martin Vantage, BMW M2 Competition, Hyundai Veloster N, McLaren 720S i Mercedes-Benz AMG GT 4-door Coupe.

Za najboljeg u kategoriji ekoloških automobila, očekivano, atmosfera je dodatno zagrijana unatoč silnim pokušajima proizvođača da reduciraju stakleničke plinove a konkurenti su: Audi e-tron, Honda Clarity Plug-In Hiybrid, Hyundai Nexo, JAguar I-Pace i Kia Niro EV.

Preferirate li urbanu atmosferu u automobilu i oko njega, najbolje će vas poslužiti neki od gradskih kompakata ili pak kompaktnih urbanih SUV-ova iz kategorije gradskih automobila koju čine: Audi A1, Hyundai AH2 / Santro, Kia Soul, Seat Arona i Suzuki Jimny.Za kraj smo ostavili kralja estetike. Najbolji automobilski dizajn u 2019. godini skriva se među ovom šarolikom skupinom automobila a poimence oni su: Citroen C5 Aircross, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Suzuki Jimny i Volvo XC40.

Na salonu automobila u švicarskoj Ženevi, koji će se održati sljedećeg mjeseca, bit će proglašeno troje finalista za glavnu nagradu automobila godine. Proslava će se nakon proglašenja u New Yorku nastaviti pod reflektorima londonskog sajma automobila gdje ćete ujedno moći vidjeti i kandidate za sljedeću godinu.


Pogledaj galeriju


Izbor za svjetski automobil godine 2019.

Povratak na vrhpointer
Zatvori X