Pretraži
Horor mlade Njemice na F3 utrci u Macauu; odletjela u tribinu pri brzini od 276 km/h!

Horor mlade Njemice na F3 utrci u Macauu; odletjela u tribinu pri brzini od 276 km/h!

Objavljeno: 20/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto : Tweeter, screenshot, BMW Presse

Macau GP je uvijek spektakularan;

Uz pobjedu fantastičnog Petera Hickmana u Superbikeu četiri kruga prije očekivanog radi crvene zastave svi su očekivali nešto opušteniju utrku na četiri kotača u F3.


I Hickmanov trijumf je došao četiri kruga ranije zbog crvenih zastava


Dok su se naprijed borili Red Bull Junior Ticktum, Eriksson, Fenestraz, Hughes i Schumacher došlo je do grozne nezgode na začelju poretka. Ova potencijalno mnogo veća katastrofa je završila s ozljedom kralješnice mlade Njemice i opasnim ozljedama još trojice; vozača, dva fotografa i jednog suca koji su nastradali dok je bolid prošao kroz ogradu i preko njihovih glava te se zaustavio udarivši gornjom stranom u privremenu strukturu ispred Lisboa Hotela.Sudac ima ozljede lica, slomljenu čeljust i natučen abdomen, dok je kineskom fotografu ozlijeđena jetra, a japanski fotograf Minami Hiroyuki je doživio potres mozga. U četvrtom krugu utrke #25 Sophia Flörsch (GER) je potpuno izgubila kontrolu na kočenju prije Lisboa zavoja, s 276 km/h poletjela na „banana“ uspornicima te skoro otkinula roll bar bolidu #31 Sho Tsuboija (JPN) . Znamo da je nakon udarca okrenut s bolidom okrenutim unatrag (bez dva kotača)prošla mjerač brzine s 276 km/h.

Sedamanestogodišnja Njemica je operirana je u ponedjeljak i stanje joj je stabilno nakom sedsamsatne operacije spinalne frakture. Veću tragediju su spasile tzv. „kobasice“ s unutrašnje strane zavoja, koje su podigle bolid u trenutku prije naleta na Tsuboija. Sam uzrok nesreće je (po vozačima) je bio premali razmak između Sophije i bolida Jehana Daruvale koji je naglo usporio pod žutim zastavama.


Do kontakta je došlo radi naglog usporavanja pod žutim zastavama


 


 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X