Pretraži
Honda je restaurirala Chevrolet Apache pickup iz 1961. uz pomoć umirovljenih majstora!

Honda je restaurirala Chevrolet Apache pickup iz 1961. uz pomoć umirovljenih majstora!

Objavljeno: 20/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Nekoć davno, dok su dinosauri hodali Zemljom je litra benzina u SAD-u koštala 0,52 lipe, Elvis je imao #1 s “Are you lonesome Tonight”, čimpanza Ham i Juri Gagarin su završili u svemiru a JFK je uzeo Henryja Kissingera za specijalnog savjetnika. Da, bilo je to 1961., kad je Honda tek bacila oko na Svijet…

Honda je iskrcala svoje snage na američko tlo 1959.u Los Angelesu, i otada se nije osvrnula! Globalna proslava 60. godišnjice se poklopila s onom američkom, a Japanci nikad ne zaboravljaju bitne povijesne trenutke pa su odlučili rekonstruirati jedan vrlo bitan!

 

Chevy nije skupljao prašinu

Gore pred Vama je crno-bijela fotka Chevroleta Apache 10 pickupa iz 1961. ispred salona American Honda Motora u L.A-u.

Apache je bio vrlo bitna karika u lancu i prije nego što je USAF odlučio imenovati svoje helikoptere po plemenima Prve nacije – na njegovim leđima su Honde bile razvažane do dealera, a sudeći po prodajnim rezultatima, Chevyji s 283 ci V8 motorima (4,6l) su fino tjerali svojih 160 ponija da bi zadovoljili potrebe tržišta.

Već 1965. je Honda postala najprodavaniji proizvođač motocikala u SAD-u, pa su očito flote Chevyja dobro odradili posao!

Honda ništa ne prepušta slučaju (osim Lorenza izgleda), pa su u znak dobre volje i razgaljeni 60-godišnjicom pronašli Apache iz 1961., obavili laganu mehaničku restauraciju i limariju, polakirali ga u tvorničko bijelu a onda su se bacili na kopanje po arhivima. Zašto? Pa da bi pronašli umirovljene radnike, idealne za restauraciju interijera!

Tjeranje maka na konac nije završilo s interijerom; logo i crvene detalje koje vidite su kistovima izvukli Hondini najbolji auto-soboslikari samurajskih živaca. Naravno da nije sve završilo s pickupom – i njegov sadržaj je morao biti identičan – legendarne “Cub” 50 i CB160, dotjerane do već spomenute perfekcije!

Ovaj velebni Chevy će se naći na nezaobilaznom SEMA 2019 eventu, a nakon toga seli u American Honda Collection u Torranceu.

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X