Pretraži
Hoćemo li imati Rimac SUV ? Mate Rimac je neke iznenadio odgovorom (a neke razveselio)

Hoćemo li imati Rimac SUV ? Mate Rimac je neke iznenadio odgovorom (a neke razveselio)

Objavljeno: 27/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Rimac

Rimac SUV : Sportski SUV-ovi, kako stvari stoje, postaju dominantna snaga u autoindustriji. Teško je više pronaći respektabilnoh proizvođača automobila koji u svojoj paleti modela nema i poneki sportski SUV. SUV-ovi sportskih performansi postali su vrlo tražena roba, a ne bi nas iznenadilo da uskoro zamijene i bezvremenske superautomobile na posterima mladenačkih soba.

Aston Martin je posljednji u nizu luksuzno sportskih marki automobila koji je na tržište izbacio SUV, sve kako bi se zadovoljilo tržište gladnih kupaca koji nestrpljivo traže svoje sljedeće nezgrapno prometalo visokih performansi i ekonomičnosti neke istočnoafričke vlade.

  

Sljedeći u redu čekanja da pokleknu su Ferrari i Bugatti koji malo hoće pa neće SUV. No što je sa malim proizvođačima iza kojih ne stoje međunarodni konglomerati? Primjerice McLaren ili Koenigsegg gotovo nikada nisu na tapeti kada se govori SUV-ovima i njihovom lansiranju pod nekim velikanom autoindustrije. Čak i veličanstveni Pagani razmatra ulazak u svijet urbanih kvazi terenaca.


Rimac kaže ne SUV-ovima

Rimac kaže ne SUV-ovima

Rimac kaže ne SUV-ovima


 

Rimac SUV

Imamo i mi konja za trku, domaćeg proizvođača Rimca koji se proslavio svojim električnim remek djelima. Kakva su razmišljanja genijalnog Mate Rimca kada su SUV-ovi u pitanju?

Struja se uvodi u autoindustriju, i to na velika vrata a sve radi “ekonomičnosti”. Nije li nelogično onda kupovati pa čak i proizvoditi SUV-ove pored sve sile restriktivnih EU propisa?

Rimac jako dobro razumije poslovne razloge proizvođača automobila koji su se upustili u brojne SUV avanture. Međutim, postoji li prostora za SUV na proizvodnoj liniji Rimac Automoibla? Zapravo i ne. Prenosimo riječi Mate Rimca: „Kao poslovnu odluku, to potpuno razumijem. Na kraju dana možete zadovoljiti entuzijaste ili imati poslovni model koji funkcionira. Većina se odlučuje za ovo drugo.“

Rimac nastavlja: „Nagađam, ali sve to je samo odgovor na tržište. Ne može se ignorirati prodaja ali sportski automobili i dalje ostaju tu. Još uvijek možete kupiti Lotus Exige ali koliko ih se prodaje? Ljudi se bune protiv sportskh SUV-ova ali ih i dalje kupuju. Neka ulože novac u skladu s onim što govore. Izbor je tu.“

Na pitanje hoće li Rimac proizvesti SUV, osnivač Mate Rimac je kategorički odbacio to kao opciju – „Mi sami? Ne. Mi nećemo proizvesti sportski SUV. To je sigurno.“


Pogledaj galeriju


Rimac SUV

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X