Pretraži
Hispano Suiza Carmen – električni tango na ulicama Barcelone za 1.5 milijuna Eura

Hispano Suiza Carmen – električni tango na ulicama Barcelone za 1.5 milijuna Eura

Objavljeno: 05/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Hispano Suiza

Hispano Suiza Carmen je izašla na ulice rodnoga grada kako bi sugrađanima i svijetu pokazala svoje zanosne obline i zaokupila pažnju profesionalnog fotografa. Dizajnirana, razvijena i proizvedena u Barceloni, time se ponosi Hispano Suiza kada govori o svojem prekrasnom automobilu Carmen.

Predstavljena po prvi puta javnosti na ovogodišnjem salonu automobila u švicarskoj Ženevi, bilo je sasvim logično očekivati da Hispano Suiza Carmen svoje obline pokazati i na domaćem terenu u Barceloni. Samo ime Hispano Suiza u prijevodu znači „španjolsko švicarski“, što govori o podrijetlu ove povijesne marke automobila sa staroga kontinenta.

Zato je bilo samo pitanje vremena kada ćemo imati prilike ugledati Carmen na ulicama Barcelone. Sretne prolaznike je očarala svojim tečnim linijama koje se skladno prelijevaju jedna u drugu stvarajući nevjerojatan retro dizajn o kakvom „mainstream“ proizvođači automobila mogu samo sanjati.


Hispano Suiza Carmen u Barceloni

Hispano Suiza Carmen u Barceloni

Hispano Suiza Carmen u Barceloni


Priznat ćemo, postoji nekolicina proizvođača koji svoje suvremene modele estetski drže vrlo blizu ove elegantne dame španjolsko švicarskih korijena, ali nitko ne uspijeva ovako povezati retro dizajn vjeran sportskim automobilima iz prve polovice 20. stoljeća sa suvremenim rješenjima i potrebama.

Hispano Suiza Carmen spada u egzotičnu klasu automobila, kojima surove performanse nisu na vrhu liste prioriteta. Ne, tu prije svega na red dolazi otmejnost, šarm i ljepota, usudit ćemo se reći čak i seksipil kojim ovaj automobil neosporno zrači. Performanse, htjeli, ne htjeli, dolaze u paketu s vrhunskim stilom i prestižom koji zrači iz svake obline, panela i otvora ovog fascinantnog automobila.

Proizvodna verzija Hispano Suiza Carmen napravljena je kao potpuno nov i jedinstven automobil iz temelja kako bi svojim putnicima osigurao jedinstven doživljaj vožnje automobila. Kombinirajući rigidni karbonski monokok sa naprednim električnim pogonom, srce kojega je par elektromotora ukupne snage 1,019 KS, Hispano Suiza Carmen do 100 km/h ubrzava za manje od 3 sekunde prenoseći snagu na stražnje kotače.

Najveća brzina ovom električnom superluksuznom hiperautomobilu nije od ključne važnosti, tako da je ograničena na 250 km/h kako bi se osigurale bolje vozne karakteristike i produljio vijek akumulatorskih baterija. Spominjući baterije, za sada je kao izvor energije postavljen paket od 80 kWh a očekuje se da će doći s paketom od 105 kWh spremnim za isporuku. Sa cijenom od 1.5 milijuna Eura, Carmen je automobil namijenjen ljudima istančana ukusa u podubljih džepova. Ukupno će ih biti samo 19.


Pogledaj galeriju


Hispano Suiza Carmen u Barceloni

Povratak na vrhpointer
Zatvori X