Pretraži
Hibridni sustav kao dodatna oprema za vaš rabljeni Porsche

Hibridni sustav kao dodatna oprema za vaš rabljeni Porsche

Objavljeno: 06/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Porsche / Vonnen

Na nedavnom susretu obožavatelja Porschea u Kaliforniji okupilo se oko 60,000 ljudi među kojima i brojni vlasnici automobila prestižne njemačke marke ali i izlagači raznih proizvoda vezanih za autoindustriju, prvenstveno Porsche.

Točno mjesto susreta ne treba puno predstavljati, radi se o najpoznatijoj američkoj stazi za kružne utrke, sunčanoj Laguna Seci koja se smjestila na obroncima iznad kalifornijskog obalnog grada Montereya.

Među brojnim izlagačima dodatne opreme željnih plasiranja svojih proizvoda na plodno tržište vlasnika Porschea, istaknula se firma pod imenom Vonnen. Njihov prodajni adut jest hibridni sustav koji pretvara obične Porschee (ako ih tako možemo zvati) u hibridne automobile znatno pojačanih performansi.


Vonnen Porsche hibrid

Vonnen Porsche hibrid

Vonnen Porsche hibrid


Za sada postoji mogućnost prerade isključivo novijih Porschea generacije 991 iz serije 911 te Boxtera i Caymana godišta mlađeg od 2012. Za starije generacije, sustav je još u fazi razvoja. Vonnenov hibridni sklop počiva na elektromotoru u kombinaciji sa pripadajućim baterijama.

Ugradnja se vrši na mjesto zamašnjaka, gdje snažni elektro motor isporučuje snagu i okretni moment izravno na radilicu. Taj isti elektromotor može imati i funkciju generatora koji onda puni baterije sustava. Ostale modifikacije na Porscheima nisu potrebne da bi hibridni sustav radio, stoga sam motor, ostatak pogonskog sklopa i kompjuterski nadzor motora ostaju nepromijenjeni.

Važno je napomenuti da ukoliko želite koristiti sve funkcionalnosti ovog sustava, da je nužno da osim Porschea posjedujete i pametni telefon jer upravo preko njega podešavate rad hibridnog sustava ugrađenog u vaš dragocjeni Porsche. Postoji nekoliko modova rada koje možete mijenjati i birati putem vašeg telefona. U Vonnenu tvrde kako njihov sustav ne narušava ekonomičnost vašeg Porschea.

Sada, nakon što ste vidjeli kako cijeli sustav funkcionira te gdje se i na koje modele Porschea ugrađuje, očekuju vas dvije bitne informacije, jedna vrlo pozitivna, druga malo manje.

Prva informacija je da Vonnenov hibridni sustav dolazi u dvije izvedbe snage. Prva daje povećanje snage za 177 KS uz dodatnih 203 Nm okretnog momenta dok drugi stupanj daje velikih 355 KS uz 399 Nm okretnog momenta. Impresivno, zar ne!

Druga informacija je da je početna cijena osnovnog hibridnog sustava oko 65,000 Eura !!!!

Pa sad…onaj tko i dalje želi struju u svom Porscheu, morati će zaviriti duboko u džep


Pogledaj galeriju


Vonnen Porsche hibrid

Povratak na vrhpointer
Zatvori X