Pretraži
Harley-Davidson do daljnjeg obustavlja proizvodnju električnog LiveWirea

Harley-Davidson do daljnjeg obustavlja proizvodnju električnog LiveWirea

Objavljeno: 16/10/2019 / Autor: Mihael / Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson ponovno dospijeva na naslovnice svjetskih medija, nažalost ovaj puta vijesti ne možemo nazvati dobrima. Prvi električni motocikl iz Harley-Davidsona, LiveWire nedugo nakon početka proizvodnje doživio je probleme tehničke prirode. Ispada da slaba prodaja prvog električnog motocikla sa imenom Harley-Davidson nije bila dovoljna pa se sada pojavljuju i tehničke poteškoće.

U službenoj objavi za medije, Harley-Davidson je cijelu situaciju opisao „nestandardnom“. Koliko god je Harley-Davidsonov odjel za odnose sa javnošću trudio neutralizirati problem i prikazati ga nebitnim, očito je da „“nestandardno“ znači nešto prilično ozbiljno jer ne pauzira se tek tako proizvodnja modela, koji je trebao postati novi hit.

Harley-Davidson je LiveWire zamislio ako novi iskorak u budućnost kojim će privući mlađu populaciju kupaca. Prema pretpostavci Harley-Davidsona, njima glasan zvuk motora nije toliko važan koliko instant dostupan okretni moment elektromotora i pomodna ekološka osviještenost.


Harley Davidson LiveWire

Harley Davidson LiveWire

Harley Davidson LiveWire


Slab interes kupaca ukazuje na to da zapravo takva ekipa je sklonija probati nešto potpuno novo, nego starog psa učiti novim trikovima. Najbolji primjer za to je Tesla koji uz neupitnu naprednu tehnologiju jednostavno nudi novi imidž kakvim se ne može pohvaliti niti jedan dugogodišnji renomirani proizvođač automobila.

Glavna tema ovdje ipak nije slab interes za LiveWire nego novootkrivene tehničke poteškoće koje dolaze kao sol na ranu. Prema napisima medija, problem se pojavio kod sustava punjenja LiveWirea. Isporuke motocikla koje su trebale početi još u kolovozu su odgođene do daljnjega.

Harley-Davidson se sada posvetio dodatnim testiranjim i istrazi koju provodi kako bi otkrio u čemu je došlo do greške. Još uvijek nemaju nikakvih novosti s kojima bi izašli u javnost, jedino tvrde da istraga i testirenje dobor napreduju pa nam ne presotaje drugo nego skupiti još malo strljenja u nadi da će se navodni problemi s punjenjem baterija na motociklu moći uspješno otkloniti.

Za sada još nema riječi o eventualnom opozivu malog broja motocikala koji su već isporučeni kupcima.


Pogledaj galeriju


Harley Davidson LiveWire

Povratak na vrhpointer
Zatvori X