Pretraži
Gumball 3000 s unikatnom Alfom Romeo Stelvio Quadrifoglio? Gdje da potpišem?

Gumball 3000 s unikatnom Alfom Romeo Stelvio Quadrifoglio? Gdje da potpišem?

Objavljeno: 10/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo by Guido De Bortoli/Getty Images for SAFILO

Da, to ne bi bio najgori ljetni provod, zar ne? Gumball je konačno došao do statusa humanitarnog eventa, što je za svaku pohvalu…a ni vrhunskih pila ne nedostaje!

benvenuti a tutti! Eto, i Alfa Romeo se pridružuje europskoj inačici popularne lifestyle utrke koja je zapravo marketinški PR skupih brendova, a vjerojatno će već sutra hrpa superautomobila protutnjati Lijepom našom, na ruti od današnjeg starta u Mykonosu do cilja u Ibizi. Da, svake godine je lijepo čuti i vidjeti kako se superbogati superzabavljaju, no nećemo biti negativni – automobili bi trebali uveseljavati ljude, bar dok struja ne preuzme show…

Alfa Romeo Design Centre je za ovaj unikatni Gumball Stelvio osmislio livreju inspiriranu C38 bolidom Alfa Romeo Racinga, koji je za samo Valentinovo na shakedown izveo Kimi Räikkönen, samo što je element srdašaca i djeteline zamijenjen trokutastim okvirom Djeteline.

 

Zbor od 510 članova

Zeleni kotači od 20 cola izgledaju sasvim pristojno, kao i zatamnjena stražnja svjetla u Novitec stilu. Možda Alfin/Ferrarijev 2,9 litreni biturbo V6 nije među najsnažnijim automobilima na Gumballu, no itekako je lijepo čuti pjev konjičkog zbora od 510 članova.

Navedena Alfa će na ruti prema Ibizi ugostiti sve natjecatelje na svojem legendarnog testnom poligonu u Baloccou, uz obilje pršuta, sira i najboljeg talijanskog vina te ponekim cover bendom koji će izvoditi “best of San Remo” repertoar. Nema lošeg provoda kad je Alfa Romeo u pitanju. Samo da Kimi ne bude u blizini, Stelvio mu je ionako službeni automobil, a svi znamo da voli partijati, pa ne bi bilo zgodno da se umjesto u Švicarskoj u subotu ujutro probudi na plaži u Ibizi. Ne bi mu bilo prvi put… Eto, za zagrijavanje neka Vas iritantni Shmee upozna s nekim od sudionika…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X