Pretraži
Da, dobro ste pročitali: Pobjeda Valentina Rossija u Ferrariju 488 GT3 PRO-AM!

Da, dobro ste pročitali: Pobjeda Valentina Rossija u Ferrariju 488 GT3 PRO-AM!

Objavljeno: 14/12/2019 / Autor: Petar Bondek / VR46 ne vozi Ferrari samo privatno! Copyright © 2019 Monster Energy.

Valentino Rossi Ferrari 488 : Dok neki puze mravljim korakom po božićnim gradskim procesijama uglavnom promatrajući tuđe tjeme i abnormalno visoke cijene, neki se i dalje utrkuju – baš poput pripadnika VR46 akademije i njihovog dekana – doktora Rossija!


Monster VR46 Kessel Ferrari 488 u doktorovim rukama… Copyright © 2019 Monster Energy.


Pošto je testiranje u MotoGP-u zabranjeno do veljače, a neki baš nisu skloni ispijanju kuhanog vina uz abnormalno razvikane germknedle, zabavu i razinu adrenalina održavaju najbolje što znaju – utrkivanjem!

 

Valentino Rossi Ferrari 488 – Iz F1 bolida u Ferrari 488 – pet dana kasnije?

Kad je nama (ljudima izvan samog vrha sporta) dosadno, pozovemo ekipu na gem i belu, uz mogućnost produžetaka, no Vale i ekipa loše kartaju…


Luca ima znatno manje iskustva od Valea, ali kad priča – stariji fratello koncentrirano sluša! Copyright © 2019 Monster Energy.


Tjedan je započeo razmjenom vozila s Lewisom Hamiltonom u Valenciji, a kad je već imao svoju sole e luna kacigu s  FIA certifikatom, zašto ne bi skoknuo do Abu Dhabija na YAS Marina Circuit na zanimljivu utrku Gulf 12Hours s najboljim frendom i polubratom? Da bi talijanski klan bio potpun, tu je i Loris Capirossi, koji baš kao i VR46 Team vozi  Kessel Racing Ferrari 488, ali u GT3 AM klasi. Još jedan član Akademije – Morbidelli – se odlučio za EWC utrku 8hrs Sepanga, na SRT Yamahi R1…

 

Vale, Luca &Uccio na podiju!

Naravno da je Monster Energy uletio kao glavni sponzor! Predivni Ferrari #46 je (prema očekivanjima) u bojama Drudijevog dizajna Rossijeve AGV-jke, pa je opet najlakše prepoznatljiv automobil na stazi…

  

Posljednji stint voze najbolji vozači, a to je u Ferrariju #46 definitivno – Valentino! Brat Luca Marini se pokazao dovoljno pouzdanim, a najbolji frend Alessio “Uccio” Salucci je uvijek tu da pomogne…Ekipa iz Tavullije se uvijek dobro zabavlja, no daleko od toga da utrke ne shvaćaju ozbiljno.

U istoj klasi se natjecao  i legendarni Uwe Alzen, 52- godišnji Nijemac, dvostruki pobjednik 24h Nürburgringa, zvijezda DTM-a i 24h Le Mansa koji vozi R8 svoje momčadi. No, ispao je prespor za Doktora – Rossi je završio kao trećeplasirani – i prvi u svojoj GT3 PRO-AM klasi!

 

Ima li ljepšeg prizora od obitelji i prijatelja na podiju? Pogledaj galeriju

Valentino Rossi Ferrari 488

Povratak na vrhpointer
Zatvori X