Pretraži
Grand Tour 4 sezona. Postava ista, Clarkson je u međuvremenu nazvao GRETU THUNBERG idiotom a navodno će biti i automobila u seriji

Grand Tour 4 sezona. Postava ista, Clarkson je u međuvremenu nazvao GRETU THUNBERG idiotom a navodno će biti i automobila u seriji

Objavljeno: 28/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot

Grand Tour 4 sezona : Ništa više nije isto nakon što je 2015. godine puknula ljubav između legendarne britanske javne televizijske kuće BBC i Jeremya Clarksona. Slavni trojac Clarkson, May i Hammond ubrzo su napustili do tada globalno popularni Top Gear koji je postao sinonim za njihove zajedničke dogodovštine i avanture.

Veliki trojac je promjenio produkcijsku kuće, ali morali i malo promijeniti format jer autorska prava na Top Gear i njegove specifičnosti ostala su u vlasništvu BBC-a. Novi dom Clarkson i ekipa su pronašli na Amazon Primeu pod nazivom The Grand Tour. U početku su pokušavali zadržati poznati format s Top Geara, uz neke eksperimentalne inovacije.

  

Nakon što su napravili crnohumorni „pomor“ među slavnim ličnostima, koje su kao muhe bez glave pokušavale doći Clarksonu, Mayu i Hammondu u goste, odlučili su izbaciti tu praksu iz emisije. Zadržan je studio u formi golemog šatora koji se selio za svaku novu epizodu a zajedničke zgode, avanture i usporedbe automobila nastavile su u uspješnom i poznatom formatu.


Grand Tour 4 sezona

Grand Tour četvrta sezona

Grand Tour četvrta sezona


Dosadašnje tri sezone bile su obilježene tim balansom između radnji u šatoru i na terenu. Među obožavateljima popularna izjava Clarksona iz Top Gear dana „back to the studio“ (op. a. nazad u studio) mogla se pretvoriti u „back to the tent“ (op. a. nazad u šator) ali šator nije držao vodu.

Zbog toga su ga odlučili tužna srca izbaciti iz emisije oprostivši se od dotadašnjeg formata emisije. Sve to su emotivno uspjeli povezati s odlaskom Fordovog Mondea u povijest pred najezdom SUV-ova. Možda su šator i studio postali dijelom prošlosti, ali Grand Tour ipak ide dalje. Stigao je „trailer“ za novu, četvrtu sezonu u kojoj na za sada izgleda nedostaju automobili.

Clarksona, Hammonda i Maya imamo prilike vidjeti samo na brodovima a mjesto radnje je azijska rijeka Mekong. Nećemo se brinuti jer Britanci su povijesno uvijek bili pomorska sila pa im jedna rijeka ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

Znajući ovu trojicu, možemo biti sigurni da će se uvaliti u neke probleme na putu do cilja. Još su u zlatno doba Top Geara imali avanturu uzduž cijelog Vijetnama na motociklima i mopedima. Sada još jednom poštuju lokalne običaje i koriste primjereno prevozno sredstvo. Zabave sigurno neće nedostajati.

Da stvar ne bude dosadna, pobrinuo se i Clarkson koji se opet obrušio na Gretu Thundberg koju je nazvao idiotom.

“Greta Thunberg je idiot. Ide okolo i govori kako je jedino sigurno da ćemo svi umrijeti. Draga moja tako nećeš riješiti ništa”, izjavio je Clarkson

 

Dakle, biti će zanimljivo


Pogledaj galeriju


Grand Tour četvrta sezona Grand Tour 4 sezona

Povratak na vrhpointer
Zatvori X