Pretraži
GoPro kamera unutar gume pokazuje koliko sama guma zapravo radi za vrijeme vožnje

GoPro kamera unutar gume pokazuje koliko sama guma zapravo radi za vrijeme vožnje

Objavljeno: 04/08/2020 / Autor: Tin / Foto: Warped Perception/YouTube

Koliko sama guma zapravo radi za vrijeme vožnje – Svi smo od djetinjstva učili da ne postoje glupa pitanja, možda samo glupi odgovori. Ako je nemoguće dobiti pravi odgovor na koliko god ludo pitanje, u današnja vremena on se nerijetko može pronaći na internetu. Upravo jedan takav odgovor na ludo pitanje pripremio nam je YouTube kanal Warped Perception, a riječ je o tome što se događa unutar gume za vrijeme vožnje.

Svi znamo da se između gume i naplatka nalazi zrak, ali nerijetko su se postavljala pitanje kako izgleda rad gume iznutra te što se događa kada guma dođe u dodir s cestom. Ovaj YouTube kanal pronašao je savršen način da pruži odgovore na ta pitanja, a sve to pomoću montiranja akcijske kamere GoPro unutar gume Mercedesa.


zimske gume ljeti

Kad je vrijeme za zamjenu i kako prepoznati loše gume?


Koliko sama guma zapravo radi za vrijeme vožnje?

Video započinje pričanjem voditelja o ugradnji akcijske kamere u gumu jer je i samo taj zadatak pravi izazov. GoPro je montiran na sami naplatak kako bi se pružio statični kadar, a potom je bilo potrebno pažljivo montirati gumu kako se kamera ne bi pomaknula. Tako je u samom početku zanimljivo vidjeti i kako izgleda montiranje gume, ali iz potpuno drugog kuta.

Voditelj je potom montirao kotač na automobil i vožnja je mogla započeti. U samim počecima vožnje je vidljivo kako guma tek ima malo rada dok se automobil vozi po ravnome i polako, ali povećanjem brzine, guma također povećava svoj opseg rada.Sljedeći izazov bilo je vidjeti kako guma reagira u zavojima, ali s obzirom na to da je guma niskoprofilna, već u prvom naglijem pokretu akcijska kamera se udarila o gumu i pomaknula. No svakako je bilo zanimljivo vidjeti koliko se guma prilagođava cesti i na rupama i u zavojima.

Voditelj tvrdi da je jedini problem ako povisi brzinu iznad 30-35 km/h, rad gume je toliko brz da se na kameri ne može vidjeti što guma zapravo radi. Stoga je time zaključen video, ali voditelj tvrdi da mu je pružena jedna potpuno nova perspektiva snimke koju svakako želi koristiti u budućnosti.Koliko sama guma zapravo radi za vrijeme vožnje

Povratak na vrhpointer
Zatvori X