Pretraži
GO BIG; Potpuno novi Hyundai i10 s agresivnom krilaticom cilja vrlo visoko!

GO BIG; Potpuno novi Hyundai i10 s agresivnom krilaticom cilja vrlo visoko!

Objavljeno: 04/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Novi Hyundai i10 : Možda i10 izgleda kao da je “kategorija perolaka”, no ovaj mališa udara iz sve snage!

Pun je rezova, dinamičnih zaobljenja i – dobrih namjera! Hyundaijev mališa u Frankfurt dolazi u potpuno novom obliku, a jasno je da je osmišljen, razvijan i napravljen u Europi. Kao pravi pripadnik A-segmenta, i10 je razigran, kompaktan i vrlo zabavno dizajniran, no što je ispod limene kože? Da bi dobio na vizualanoj muskulaturi, njegov krov je spušten za  20 mm, identično koliko je proširen. Sprijeda su sportske ambicije naglašene oštrim linijama i dnevnim LED-icama, okruglima naravno – to je totalno in…Prednjim dijelom pomalo nalikuje Fiesti, no danas je teško slijediti trendove i ne ličiti na nikog drugog. Bitno je napomenuti 252 l prtljažnog prostora, to nas sve više zanima od emisije CO2…

 

Novi Hyundai i10 : Pčelarski dizajn drži vodu ( i med)

Kroz novi i10 se provlači dizajnerski 3D uzorak saća, od maske do interijera i izgleda vrlo dobro. Ono na što se Hyundai koncentrirao je povezivost (tvrde da je vodeća u segmentu), Hyundaijev Bluelink preko aplikacije nudi uvid u sve funkcije i sustave novog i10, te unosi sve podatke u POI. Tu je još i opcija “Pronađi moj auto” za nepoznate predjele, uz tražilicu benzinskih i parkinga. Ukoliko naručite navigaciju, dobivate i  Hyundai LIVE Services, koji pokazuje promet u stvarnom vremenu i uvjete vožnje, uz notifikaciju nadzornih kamera (gdje je to dozvoljeno).

Što se motorizacije tiče, moguća su dva izbora – trocilindrični 1,0 l MPi s 67 KS i 96 Nm, te 1,2 l MPi s 84 KS i 118 Nm, uz petbrzinski ručni ili automatski mjenjač.

 

Što se sigurnosti tiče, teško možete naći napredniji i bolje opremljeni automobil u klasi

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) uz pomoć kamera prati vozila i pješak, eHigh Beam Assist (HBA) automatski prebacuje kratka i duga svjetla, a Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) i  Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) su tu da bi se osjećali sigurnije i da možete svakom vozaču novog Mercedesa uz kavu dobaciti “Da, i ja imam sve navedeno na svom malom Hyundaiju“, kad se počne hvaliti doplaćenim kraticama.

 

Pogledaj galeriju

Novi Hyundai i10

Povratak na vrhpointer
Zatvori X