Pretraži
G-Power Mercedes-AMG C63 sa 800 KS!! Klasično pretjerivanje ili prava potreba ?

G-Power Mercedes-AMG C63 sa 800 KS!! Klasično pretjerivanje ili prava potreba ?

Objavljeno: 08/01/2019 / Autor: Mihael / Foto: G-Power

Poznatiji kao tuneri Mercedesove ljute konkurencije iz Munchena, bavarskog grofa BMW-a, iz G-Powera su se još jednom prihvatili automobila iz redova legendarnih srebrnih strijela. Ovaj put je na red došla Mercedesova nevelika C klasa, naravno u svojoj AMG izvedbi.

Za one koji ne znaju, u Njemačkoj možemo reći da postoji nepisano pravilo koje govori da se automobili iz tzv. njemačkog „svetog trojstva“ (za zalutale neznalice BMW, Mercedes i Audi) tuniraju u tri stupnja. Naravno, to se ne odnosi na sve modele, samo one probrane.

Prvi ili bolje rečeno nulti stupanj je onaj da automobil uopće postoji, zatim slijedi tuning kod kućnih tunera (M-sport, AMG, Audi Sport) što spada u drugi stupanj a potom „creme de la creme“ iz Mercedesa, BMW-a i Audija dolazi u ruke specijaliziranih tunera poput Brabusa, G-Powera, Hamanna, ABT-a, Carlssona i ostale ekipe.G-Power, inače poznat po svojim preradama BMW-a koje u pravilu uključuju tzv. supercharger ili njemački zvan kompresor, sa izumiranjem velikih atmosferskih motora, pomalo se odmiče od BMW-a i traži svoje mjesto među drugim proizvođačima iz najveće srednjoeuropske države.

Ova C-klasa oznake C63 AMG im svakako nije prvi susret sa Mercedesom jer već su nabrijavali veću limuzinsku braću najmanje C-klase. Tako su se u njihovim radionicama zatekli automobili poput E63 limuzine i karavana, S63 limuzina i kupea, pa čak i pozamašna G-klasa u G63 verziji, a najslađi uradak nosi ime AMG GT S.

Vraćajući se na C63 za kojim cure sline i željni ste ga barem malo potjerati do maksimuma, dobro je napomenuti da je sa tvorničkih (tzv. onaj drugi stupanj tuninga) 510 KS skočio na blago rečeno impresivnih 800 KS!

Možda nekima od nas koji smo oguglali već na velike brojke to i ne zvuči vanzemaljski, ali to samo ukazuje da živimo u svijetu gdje se već podrazumijeva da „dobar“ Mercedes, BMW ili Audi imaju barem 500 KS, stoga skok na 800 KS za neozbiljno brzu superlimuzinu zvuči skoro pa uobičajeno.

No, budimo ipak realni jer kada izađemo iz virtualnog svijeta Interneta gdje su brojke samo neke apstraktne vrijednosti, shvatimo da G-Power Mercedes-AMG C63 sa 800 KS ima jednako ili više konja nego li 10-ak prosječnih limenih kutija u kojima se većina nas svaki dan vozi od točke A do točke B pa opet ispočetka.


Pogledaj galeriju


G-Power C63 AMG i njegovih 800 konja

Povratak na vrhpointer
Zatvori X