Pretraži
Frangivento Charlotte – električni superautomobil ima ugrađen… akvarij za ribe!

Frangivento Charlotte – električni superautomobil ima ugrađen… akvarij za ribe!

Objavljeno: 15/06/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Frangivento

Frangivento Charlotte je trenutno jedan od zadnjih u nizu talijanskih proizvoda koji uz neizostavan prekrasni dizaj uz sebe veže još neizostavniji talijanski kič.

Dakle,Frangivento Charlotte, dolazi iz Italije, a uz električni pogon i milijunsku cijenu, dobit ćete i svoj osobni akvarij za slanovodne ribe.


Frangivento Charlotte Roadster

Foto: Frangivento


Superautomobil je predstavljen svijetu u travnju, na Top Marquesu u Monaku, no nedavno je ponovno prikazan u javnosti. Dizajner Giorgio Pirolo izjavio je da je inspiraciju za vozilo pronašao u Sredozemlju. Budući da bi refleksiju mora u kabini trebale prikazati drvene površine i koža, valjda i akvarij ima smisla ili se samo tako uvjeravamo.

“Putnici na dva sjedala će se osjećati kao da rone morem, zahvaljujući valovima koji pokrivaju Sarco sjedala sve do ulaznih vrata. A ribice Nemo i Dora će za to vrijeme plivati akvarijem, na dnu kojega će se nalaziti mala boca s imenima sviju koji su sudjelovali u ovom projektu”, objasnili su iz Frangiventa.


Frangivento Charlotte Roadster

Foto: Frangivento


Kabina inače podsjeća na “moderni stan u potkrovlju”, tvrde iz Frangiventa, jer su koristili ekskluzivne materijale, dok se među brojnim gumbima i sklopkama za upravljanje, nalaze i oni koje je izradila zlatarna Zampieri iz Padove, a koji su izrađeni od čistog srebra.

Kutni eksterijer je pak inspiriran “trokutastim oblikom Sicilije”.


Pogledaj galeriju

Ovaj superautomobil dolazi u paketu s baterijom od 79 kilovatsati, te pruža snagu od 885 KS zbog čega može juriti maksimalnom brzinom od 305 km/h, s ubrzanjem do stotke od samo 2,6 sekundi.

Masa ovog automobila iznosi 1.500 kg, a za njega ćete izdvojiti oko 1,5 milijuna eura. Frangivento tvrdi da je ovaj model sposoban i za autonomnu vožnju.


Povratak na vrhpointer
Zatvori X