Pretraži
Ford predstavlja hibridnu inačicu Mondea – skoro 5 godina nakon limuzine

Ford predstavlja hibridnu inačicu Mondea – skoro 5 godina nakon limuzine

Objavljeno: 10/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Ford

U jeku globalne dizelske krize, Ford nastoji igrati na sigurnu kartu, hibride. Tako bi nam prema najavama trebao stići Mondeo karavan sa hibridnim pogonom. Ford, kao jedna od marki velikim dijelom prisutna na europskom i sjeverno američkom tržištu automobila, nastoji reducirati troškove dijeljenjem nekih modela između tih dvaju prilično različitih tržišta.

Jedan od tih dijeljenih modela (iako pod različitim imenom) je i hibridni Ford Mondeo u limuzinskoj izvedbi, razvijen u SAD-u za američko tržište a zatim ponuđen i u Europi. Uz njega će sada biti ponuđen i hibridni Mondeo karavan sa turbobenzinskim motorom.

„Novi Mondeo hibrid u karavanskoj izvedbi omogućit će kupcima koji imaju potrebu za većom praktičnošću i nosivošću automobila da ujedno iskoriste prednosti hibridnog, štedljivog pogonskog sustava.“ – stoji u priopćenju Forda.


Ford Mondeo karavan hibrid

Ford Mondeo karavan hibrid

Ford Mondeo karavan hibrid


„Funkcionalnost koju pruža karavan za mnoge kupce je neizostavna“, stoji još u priopćenju. Možemo očekivati da hibridni Mondeo karavan bude prodaji od sljedećeg proljeća. Ovaj model Forda je razvijen u britanskom centru za razvoj što ga čini pravim europskim Fordom.

Što se cijena tiče možemo donekle nagađati, a najbolja usporedba nam je limuzinski hibridni Mondeo koji se u Ujedinjenom Kraljevstvu prodaje u protuvrijednosti 30,000 Eura dok turbobenzinac sa 5 vrata košta nešto manje, oko 28,000 Eura.

Unatoč ovim najavama ulaska sa karavanskim hibridom na europsko tržište srednje klase automobila, teško je za očekivati da će se vodeće marke u tom segmentu u Europi osjećati ugroženo. Imena poput Volkswagen Passata, Opel Insignije pa čak i Škode Superb mogu mirno spavati, a da ne spominjemo premium srednju klasu iz tvz. njemačkog svetog trojstva.


Pogledaj galeriju


Ford Mondeo karavan hibrid

Povratak na vrhpointer
Zatvori X