Pretraži
Fisker EMotion – još jedan koji se nada pobijediti Teslu

Fisker EMotion – još jedan koji se nada pobijediti Teslu

Objavljeno: 15/06/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Fisker

U travnju je Henrik Fisker počeo puštati prve teasere Fisker EMotion a – električnog automobila spremnog za proizvodnju, kojeg svijetu planira pokazati 17. kolovoza, no sad je objavio i malo konkretnije fotografije.

Naime, u usporedbi s onim što smo vidjeli prošle godine Fisker EMotion doista izgleda kao model koji bi mogao stati rame uz rame s Teslinim Modelom S, budući da tvrdi da u jednom punjenju može prijeći čak 643 kilometra.


Fisker EMotion

Foto: Fisker


Ostale značajke bi trebale uključivati funkciju brzog punjenja (u svega devet minuta će biti spreman prijeći 160 km), i potvrđeni LIDAR sustav koji je integriran u prednji aluminijski dio. Prednja svjetla će imati grafiku kao “oči pantere”, te će imati kamere na bočnim retrovizorima, sa senzorima koji prikupljaju informacije u krugu od 360 stupnjeva.


Fisker EMotion

Foto: Fisker


Na cesti, uz to što će navodno dobiti napredni autonomni sustav vožnje, EMotion će nuditi i jedinstven “servis održavanja”, pri čemu će vlasnici imati osigurane besplatne redovite preglede i naravno servisiranje po potrebi.Više informacija se očekuje krajem ovog mjeseca, budući da predbilježbe počinju već 30. lipnja, dok bi proizvodnja trebala početi najranije 2019. godine.


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X