Pretraži
Fiat odvažno prati trendove u autoindustriji. Evo njihovog zadnjeg prijedloga.

Fiat odvažno prati trendove u autoindustriji. Evo njihovog zadnjeg prijedloga.

Objavljeno: 08/11/2018 / Autor: Mihael / Foto: Donizetti Castilho

Po uzoru na njemačke velikane, BMW i Mercedes, i Fiat se odlučio pridružiti posvemašnjem trendu spajanja SUV-ova sa drugim klasama automobila. Tu se u pravilu najčešće radi o prerađivanju SUV-ova u sportskije izvedbe koje podsjećaju na neki elegantni kupe.

Fiat je u skladu sa trendovima, predstavio konceptni crossover između SUV-a i kupea pod nazivom Fiat Fastback Concept na autosajmu u Sao Paulu u Brazilu. Proizvodna verzija ovog modela trebala bi se pojaviti kroz dvije godine.

Inspiraciju za ovaj crossover model, Fiat je vrlo vjerojatno pronašao u Mercedesu GLC Coupe te BMW-u X6 koji su već dulje vrijeme uspješno prisutni na tržištu, osobito X6.


Fiat Factback Concept

Fiat Factback Concept

Fiat Factback Concept


Polazni model za Fastback Concept jest Fiat Toro, pick-up model Fiata koji se uspješno prodaje u Brazilu već par godina. Od njega bi novi crossover vrlo vjerojatno trebao naslijediti i pogonska rješenja. To bi podrazumijevalo opciju sa pogonom na prednje kotače ali uz to svakako i model koji bi imao pogon na sve kotače.

U kombinaciji s tim, za očekivati je da ispod poklopca motora zateknemo 2.4-litreni benzinac sa solidnih 186 KS. Vanjski gabariti Fastback Concepta trebali bi biti vrlo slični onima koje nalazimo kod Fiata Toro, dakle sa duljinom manjom od pet metara a međuosovinskim razmakom nešto manjim od tri metra. Sve u svemu, službenih podataka o tehničkim specifikacijama još nema pa nam ostaje nagađati.

Uzevši u obzir očiglednu Fiatovu tromost u praćenju trendova u autoindustriji, možemo u najboljem slučaju samo špekulirati o tome hoće li Fiat ikada napraviti hibridnu ili pak potpuno električnu verziju ovog automobila. Njihov jedini električni model do današnjeg dana ostaje Fiat 500e dostupan isključivo na američkom tržištu što nam ne ulijeva previše povjerenja u elektrifikaciju Fastback Concepta u proizvodnoj verziji.


Pogledaj galeriju

https://www.youtube.com/watch?v=OqBT0q6EWtU


Fiat Factback Concept

Povratak na vrhpointer
Zatvori X