Pretraži
Ovo je novi veliki Fiatov SUV koji će se proizvoditi u Srbiji.

Ovo je novi veliki Fiatov SUV koji će se proizvoditi u Srbiji.

Objavljeno: 14/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Fiat

Fiat već tradicionalno pokazuje zadovoljstvo proizvodnjom u Srbiji gdje se najavljuje da će novi model SUV-a kojeg trenutno razvijaju biti proizvođen u tvornici u Kragujevcu. Iako pomalo zaostaje za konkurencijom, Fiat se čini se probudio jer su se odlučili na proizvodnju obiteljskog SUV-a srednje klase. Dok neki drugi proizvođači broje skoro i po desetak modela SUV-ova, Fiat još uvijek probija led u tom rastućem segmentu.

Protivno prethodnim glasinama, novi fiatov SUV će se u Kragujevcu proizvoditi usporedno sa modelom 500L za kojeg se šuškalo da će biti zamijenjen ovim novim vozilom. Prema posljednjim informacijama, to ne bi trebao biti slučaj jer Fiatu i onako manjka automobila koji makar i nalikuju na kakav takav SUV.

Novi SUV bi trebao imati sjedala za sedam osoba što bi ga možebitno stavilo u konkurenciju s već nam dobro poznatom Škodom Kodiaq. Fokusirajući se na suvremene trendove u autoindustriji, Fiat će u svoj novi SUV ugrađivati FireFly benzinske motore a uz to će dolaziti i s novim blagim hibridnim pogonom. Tradicionalni euopski favorit, dizel, za sada ne stoji u planovima iako se zapravo očekuje da Fiat koji je bio instrumentalan u razvoju common rail motora i dalje ostane vjeran toj tehnologiji.


Fiat SUV Kragujevac

Fiat SUV Kragujevac

Fiat SUV Kragujevac


Dizeli koliko god nam svima bili zanimljivi, nisu više u središtu pozornosti niti jednog proizvođača automobila koji gleda dugoročno jer prema aktualnim trendovima, jedini put naprijed je struja i posvemašna elektrifikacija cestovnih vozila. Fiat se tu priključio većini unatoč dužem čekanju i pokušajima ignoriranja situacije. Od sljedeće godine možemo očekivati sveobuhvatnu elektrifikaciju Fiatovog voznog parka.


Pogledaj galeriju


Fiat SUV Kragujevac

Povratak na vrhpointer
Zatvori X