Pretraži
Fiat E-Ducato je električni kombi predstavljen u serijskoj verziji i spreman za tržište

Fiat E-Ducato je električni kombi predstavljen u serijskoj verziji i spreman za tržište

Objavljeno: 24/06/2020 / Autor: Mihael / Foto: Fiat

Električni Fiat Ducato – Godinu dana nakon predstavljanja prototipa, Fiat je spreman pokazati nam serijsku proizvodnu verziju omiljenog talijanskog kombija, ovaj put, prvi put pogonjenog električnim motorom. Izlazak E-Ducata na tržište možemo očekivati kroz naredne mjesece a cijela priča se odužila zbog problema izazvanih koronavirusom u osobito teško pogođenoj Italiji.

Prvotno je E-Ducato trebao izaći na tržište još krajem 2019. godine otvaranjem knjige narudžbi da bi prve isporuke kupcima stigle tijekom ove godine. S obzirom nasituaciju s koronavirusom, sve se neplanski odužilo a proizvodnja je bila obustavljena u jeku pandemije. E-Ducato je trenutačno u fazi testiranja od strane potencijalnih kupaca koji to mogu napraviti uz prethodni dogovor u određenim autokućama.

Električni Ducato bit će dostupan u svim karoserijskim izvedbama u kojima postoje i tradicionalno pogonjene verzije Ducata. To znači da ćete ga moći kupiti kao klasično kombi vozilo za prijevoz tereta, laki kamionet sa zatvorenim ili otvorenim teretnim prostorom te kao putnički kombi. Karoserijske kombinacije su k tome dostupne i u različitim međuosovisnkim razmacima što će električni Ducato učiniti zanimljivim izborom svim potencijalnim kupcima zbog dobre fleksibilnosti ponude.


električni Fiat Ducato

električni Fiat Ducato

električni Fiat Ducato


 

Električni Fiat Ducato

Fiatov električni kombi pogonjen je elektromotorom maksimalne snage 120 KS uz 280 Nm okretnog momenta dostupnog od „nule“. Ovisno o potrebama kupca, E-Ducato će varirati kapacitetom baterija u rasponu od 47 kWh do 79 kWh što će za posljedicu imati i različit domet vozila između 200 kilometara i 330 kilometara. Prema tvrdnjama Fiata, to bi trebalo u pravilu biti dovoljno za jedan radni dan transporta.

Najveća brzina E-Ducata je ograničena na 100 km/h kako bi se ograničila prekomjerna potrošnja baterija i osigurao potreban domet vozila. Nadalje, tovarni prostor električnog Ducata varirat će između 10 i 17 kubnih metara u ovisnosti o karoserijskoj opciji za koju se odlučite.


Pogledaj galeriju


električni Fiat Ducato

Povratak na vrhpointer
Zatvori X