Pretraži
Fiat 500 „La Prima“ je limitirana verzija kultnog superminija na struju

Fiat 500 „La Prima“ je limitirana verzija kultnog superminija na struju

Objavljeno: 24/06/2020 / Autor: Mihael / Foto: Fiat

Fiat 500 E La Prima – Fiat obilježava lansiranje treće generacije voljenog gradskog prometala uz posebne limitirane verzije, kao da već nije dovoljno što ovaj talijanski mališan prvi puta ide na struju i to „kak spada“. Prvo lansiranje električnog Fiata 500 dogodilo se prije svega par mjeseci. Ta verzija malog Fiata već se rasprodala pa su se u Fiatu odlučili iskoristiti dobiveni moment u prodaji.

Posljednja verzija električnog Fiata 500 zove se „La Prima“ ali za razliku od one verzije lansirane u ožujku, ovaj ima tvrdi krov. Doduše, u Fiatu se čini se nisu mogli odlučiti za metalnu verziju krova jer „La Prima“ ima stakleni panoramski krov. Prva verzija ili kako ju Fiat fancy naziva „La Prima“ nipošto nije neka početna verzija automobila.

Usporedimo li cijene novog Fiata 500 na struju sa automobilima koji mu zapravo ne bi trebali biti konkurencija, tek ćemo onda vidjeti koliko neobične razmjere je poprimio cjenik malog Fiata. La Prima sa tvrdim krovom košta nemalih 34,900 Eura. U toj cijeni Fiat je uključio kućni punjač ali nisu uračunate olakšice koje variraju ovisno o državi u kojoj ga kupujete i registrirate.


Fiat 500 E La Prima

Fiat 500 E La Prima

Fiat 500 E La Prima


 

Fiat 500 E La Prima

Olakšice po strani, cijena od realno 35,000 Eura malog električnog zafrkanta lansira u višu ligu sa daleko ozbiljnijim igračima na četiri kotača. Primjerice, za tu cijenu možete dobiti pristojno opremljeni Mercedes A-klase u limuzinskoj verziji a ako želite osnovnu, ostat će vam prilična suma kusura.

Popularni kompaktni SUV GLA klase moći ćete također ugurati u budžet malenog Fiata. Tako je, Fiat 500-icu prodaje po cijeni novog Mercedesa. Da se vidi prava cijena „šminkerske“ struje, reći ćemo da još uvijek aktualni Fiatov 500 na tradicionalni pogon možete dobiti za 15-ak tisuća Eura.

Što se pogona i motorizacije električnog Fiata 500 tiče, on kombinira 42 kWh komplet baterija sa motorom snage 116 KS što je prema službenim podacima proizvođača dovoljno za 320 kilometara dometa. Pri tome brzinu od 100 km/h postiže za 9 sekundi dok mu je najveća brzina ograničena na 149 km/h. Fora stvar za urbane ratnike u svakodnevnoj borbi za parkirna mjesta i praznu prometnu traku jest da maleni 500 na struji do 50 km/h ubrzava za respektabilnih 3.1 sekundu!


Pogledaj galeriju


Fiat 500 E La Prima

Povratak na vrhpointer
Zatvori X