Pretraži
Fiat 500 i Dodge Charger Hellcat – bez brige, nije Dodge dobio Fiatov motor

Fiat 500 i Dodge Charger Hellcat – bez brige, nije Dodge dobio Fiatov motor

Objavljeno: 13/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / Instagram

Sve je krenulo još 2017. godine kao prvoaprilska šala kada se pojavila „vijest“ da Fiat radi na spajanju nemogućega, malenog gradskog superminija 500 i monstruoznog motora koji simbolizira suvremeni „muscle car“.

Kaže se kako u svakoj šali ima i nešto istine pa kamo li sreće da je baš ova šala krenula tim putem.

Tvrtka Hahn Auto Restoration iz američke savezne države Pensilvanije glavna je odgovorna za spajanje „nemogućega“ što prema dostupnim informacijama ima vrlo velike šanse postati naša surova stvarnost.

Šalimo se malo, nema tu ništa surovo a navodno je garantirano da niti jedan mali automobil nije nastradao u procesu stvaranja Fiata 500 sa Hellcatovim strojem.

Cijeli projekt je pomalo obavijen velom tajne a posljednji konkretniji pothvati dokumentirani su u još u rujnu 2018. godine otkada datira i video uradak u prilogu.

S obzirom da Fiat 500 i Dodge Charger Hellcat baš i nisu automobili sličnih dimenzija i oblika, potrebno je posegnuti za domišljatim trikovima spajanja dvaju automobila.


View this post on Instagram

Hellcat hemi in a fiat 500… someone has a deathwish😂😂 #hellcat #dodge #fiat #challenger #charger #hemi #fabrication #v8 #deathwish #deathtrap

A post shared by @ xj_ted on


Fiat 500 Hellcat

Fiat 500 Hellcat

Fiat 500 Hellcat


Dobra doza suvremene tehnologije i 3D skeniranja šasija i podvozja oba automobila pokazala su se ključnima kako bi se proces spajanja mogao realizirati. Šarm budućeg zamišljenog automobila leži u neodoljivosti malog Fiata 500, pa je zato potrebno u što većoj mjeri zadržati njegovu formu, dimenzije i prepoznatljiv oblik.

Ekipa koja stoji iza projekta, odlučila je da je rezanje pozamašnog Chargera pravi put ka uspjehu.

Nakon 3D skeniranja oba automobila, utvrđeno je na kojem je mjestu potrebno izrezati dio Chargera kako bi karoserija malog Fiata lakše mogla sjesti na njegovo podvozje i motor. Nisu to Lego kocke, pa je potrebno biti oprezan na svakom koraku.

Najnovija objava na društvenim mrežama pokazuje nam napredak u stvaranju malog monstruma koji prema riječima vlasnika tvrtke vuče idejne korijene iz „hot-roda“ iz 1950-ih godina.

 

Na toj posljednjoj objavi se jasno vidi modificirano Fiatovo tijelo na Chargerovom podvozju sa 6.2-litrenim V8 srcem na vodećoj poziciji. Držimo fige da cijela stvar dalje ide glatko ka završenoj fazi.


Pogledaj galeriju


Fiat 500 Hellcat

Povratak na vrhpointer
Zatvori X