Pretraži
International Engine of the Year Awards 2018 : Ferrarijev V8 biturbo je ponovo izabran je za Najbolji motor godine – treći put zaredom!

International Engine of the Year Awards 2018 : Ferrarijev V8 biturbo je ponovo izabran je za Najbolji motor godine – treći put zaredom!

Objavljeno: 06/06/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Media Ferrari, Newspress

Dvadeseta dodjela „Oscara“ za motore je prošla u dominaciji Ferrarijevog 3,9 litrenog V8 dragulja. To je rekordni 27. Ferrarijev trofej s ovog prestižnog eventa.

Ferrari opet diže pobjedničke pokale, ovaj put za svoje grlene motore – uz ukupnu nagradu za „Motor godine“ 3,9 litreni V8 sa 720 KS koji daje potisak 488 Pisti je također pobrao lovorike u klasi između tri i četiri litre obujma, u kategoriji Performance Engine i u specijalnoj „Best of the Best“nominaciji  – žiri od 68 članova jednostavno ne može izbrisati tu milozvučno brutalnu notu Ferrarijevog puhačkog V8 orkestra iz glave, pa je spomenuti V8 Ferrari izabrao za najbolji motor među izabranima u posljednjih 20 godina.


Ferrari nagrada za najbolji motor godine


Žiri tvrdi da „nema turbo-rupu, prekrasno razvija snagu, budi sirove emocije, bijesno reži i ima tooooliko snage…zvuči kao da se netko zaljubio, zar ne?

Da ne bi samo Ferrarijev V8 bio u reflektorima pobrinuo se – Ferrarijev V12! Atmosferski 6,5 litreni motor s 800 KS iz superbrzog 812 Superfasta je osvojio dva zlata – u klasi iznad četiri litre i u kategoriji za Najbolji novi motor – iako je izvedenica motora iz F12berlinette ima čak 75% novih dijelova. Tako je Ferrari napunio prtljažnik sa sveukupno šest nagrada i ostavio konkurenciju u buci pobjedničkih V8 decibela


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X