Pretraži
Ferrari karavan ? Da, i izgleda senzacionalno

Ferrari karavan ? Da, i izgleda senzacionalno

Objavljeno: 11/06/2019 / Autor: Mihael / Foto: Vandenbrink Design

Možda se nekima čini sasvim logično i poznato, ali zapravo ne zna puno ljudi da Ferrari već dugo proizvodi automobile sa četiri sjedala. Na spomen možda i najvećeg imena u autoindustriji, svima pred očima prolaze glasni superautomobili s dva sjedala.

Za neke od nas je već i samo poimanje da neki od tih superautomobilskih Ferrarija imaju motor straga (u sredini) a drugi klasično sprijeda, spada u napredno znanje. Pravim obožavateljima propetog konjića iz Maranella, ovo nije nikakva novost.

Bilo kako bilo, praktičniji Ferrariji sa po četiri sjedala nisu najčešća pojava na cesti a niti spadaju u modele koje bi svatko poželio na prvi spomen Ferrarija. Jednostavno, praktičnost i Ferrari nisu pojmovi koji se često povezuju u smislenu cjelinu, kako u riječima tako i u djelima.

Međutim, postoje iznimke. Jedna takva je Vandenbrinkova interpretacija Ferrarija 612 Scaglietti koji je od pomalo neuglednog četverosjeda napravio fantastično intrigantan karavan.

Kažemo li vam da je Vandenbrink Design kompanija iz Nizozemske, bit će vam vjerojatno logičnije zašto su se odlučili za karavansku priču. Ima tu neka tajna veza između Nizozemaca i karavana. Oni jednostavno obožavaju tu klasu automobila i za to im skidamo kapu do poda.

Ubacimo li u cijelu priču velikog Ferrarija, stvar poprima pomalo nadnaravne osobine


Vandenbrink Ferrari karavan

Vandenbrink Ferrari karavan

Vandenbrink Ferrari karavan


Vandenbrink Design je na ovom automobilu radio punih 10 godina. Najveća razlika u odnosu na tvornički 612 Scaglietti je u stražnjem dijelu automobila, gdje je od klasičnog kupeovskog četverosjeda preuređen u osebujni karavan. Vandenbrinkov 612 ima lagano valoviti krov koji se prema kraju zavija prema gore. Na tom dijelu krova su također i dva nova krovna prozora koji cijelom automobilu daju poseban šarm.

Stražnji kraj ovog prekrasnog karavana zaključen je jedinstvenim vratima koja ujedno zatvaraju i prtljažni prostor. Bočno od njih se nalaze tzv. C stupovi, u ovom slučaju pozamašnih dimenzija, sve kako unikatni Ferrari ne bi izgubio nimalo na tečnosti linija.

Dapače, Vandenbrinkova verzija 612-ice izgleda neupitno bolje od originala a prati i suvremene trendove koje postavljaju automobili poput Porsche Panamere Sport Turismo.

Vandenbrink Shooting Brake, kako mu je službeno ime, trenutno je izložen u gradu Udenu u Nizozemskoj gdje ujedno stoji da je na prodaju i to po cijeni od 300,000 Eura. Donorski automobil je 612 Scaglietti iz 2005. godine sa svega 28,867 kilometara na brojaču.

Za sada postoji samo jedan, a mogućnost izrade većeg broja ovisi isključivo o narudžbi. Vandenbrink ističe kako su spremni napraviti još automobila za vizionarske i strastvene kupce koji znaju cijeniti ovakvu razinu automobilske umjetnosti.


Pogledaj galeriju


Vandenbrink Ferrari karavan

Povratak na vrhpointer
Zatvori X