Pretraži
VIDEO: Ferrari GTO – pogledajte kako jedan od najljepših Ferrarija slavi svojih 55 godina

VIDEO: Ferrari GTO – pogledajte kako jedan od najljepših Ferrarija slavi svojih 55 godina

Objavljeno: 02/10/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Ovih je dana cestama Toskane protutnjala jedna od najljepših skupina Ferrarija ikada viđena. DA, radi se o 55 godina Ferrarija GTO prilikom koje je skupina entuzijasta odlučila proputovati prekrasnim cestama Toskane.


Ferrari GTO


Ova karavana predstavlja 55 godina povijesti. Naime, oko 20 od 36 GTO primjeraka u Italiji je obilježilo 55. obljetnicu ovoga modela.

Ferrari GTO svake godine okuplja ekskluzivnu grupu vlasnika jednog od definitivno najpoznatijih i najkarizmatičnijih Ferrarija u Cavallinovoj povijesti.

Donosimo vam nekoliko fotografija s ovog ekskluzivnog okupljanja, snimljenih u šarmantnom pejsažu Scarperije, na kojima su vidljivi automobili koji su prošli Toskanu, zatim napravili krug na stazi Mugello, prije negoli su event završili u Maranellu, gdje je sve i počelo prije 55 godina.


Pogledaj galeriju

24. veljače 1962. godine 250 GTO predstavljen je u Maranellu kao nasljednik SWB-a. Dizajniran za natjecanje i prozvan Queen of Gran Turismo, GTO je razvio Giotto Bizzarrini te je kao ključne elemente iskoristio aerodinamičko istraživanje i metodu smanjenja težine.

Ferrari GTO je ostao trolitarski V12 sa oko 300 KS i svega 880 kg.Gotovo svi modeli imaju poznatu priču, kako u smislu natjecanja, tako i u smislu vlasništva, iako su se posljednjih godina Ferrari GTO istaknuli kao primjerci koji su često postizali najviše cijene na aukcijama.


Ferrari GTO

Povratak na vrhpointer
Zatvori X