Pretraži
Ferrari F8 Spider : Dino i 308-ica mogu biti ponosni na svog nasljednika!

Ferrari F8 Spider : Dino i 308-ica mogu biti ponosni na svog nasljednika!

Objavljeno: 10/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Media Ferrari

Ferrari F8 Spider : Ovo je tjedan trijumfa Ferrarija bez krova – od Leclercovog SF90 do 812 GTS-a i predivnog giallo F8 Spidera!

Po mom skromnom mišljenju, ovo je najatraktivniji Ferrari još od F355, nefiltriran, organski i tako nabijen potenzom. Naravno, čim vidim žutog Spidera odmah me asocira na Dina 246 GTS, a ovaj Spider to čini iz svih dobrih razloga – linije su valovite, ali ujedno vizualno oštre, a iza ljepote na prvi pogled čuči brutalnost.

Da, McLaren 600LT Spider i Lamborghini Huracán Spyder su fascinantni, ali Ferrari je odlučio lupiti autoritativnom čizmom od najfinije talijanske kože o asfalti demonstrirati tehnološko-dizajnersku superiornost.

Spider je fascinantan, definitivno najzanimljiviji u aktualnoj ponudi Ferrariji – SF90 Stradale je roswellovski nestvaran, tehnološki Tour de Forza, u nekoj potpuno drugoj dimenziji s ulogom nesavladivog superjunaka, broj 812 Superfasta će se prepoloviti kroz dvije godine (jer i samo ime opisuje njegovu glavnu karakteristiku), Potrofino je pomalo presusretljiv, 488 Pista  je na odlasku a Lusso je namijenjen ljudima koji dosad nisu vozili Ferrari.

Monze su zapravo strojevi za stjecanje milijuna bez uporabne vrijednosti koje će čučati u vakuumu dok ne postignu rekordne cifre na aukcijama, pa od stvarnih automobila izbor pada na  – F8!

 

Unuk 308-ice ima sve adute u rukama!

 

Dovoljno je nov, zanimljiv, superbrz i supersnažan, uz sve F1 gadgete (od S-Ducta, do manettina i labuđeg vrata) i režanje predivnog turbo V8 motora pod poklopcem koji liči na mantu. Morsku životinju, ne Opela…

 

Ferrari F8 Spider : V8 je centralnou Ferrarijima još od 308-ice, još jednog klasika iz Maranella!

 

Spomenuti V8 je posebno olakšan za Spider, pa je inercija masa u rotaciji smanjena za 17%. Upotreba titana, inconela i ostalih fancy materijala je zadržala težinu na respektabilnih 1.400 kg suhe težine. U svakoj stavci je Spider brži od prethodnika – od 0-100 km/h mu treba 2,9 s, do 200 km/h impresivnih 8,2 s, a nije sve u 50 KS viška u odnosu na 488 Spider. RHT (Retractable Hard Top) se aktivira u vožnji do nekih 50 km/h, što znači da ga nije preporučljivo otvarati pri maksimalnih 340 km/h..no to već vjerojatno nagađate!

 

Pogledaj galeriju

Ferrari F8 Spider

Povratak na vrhpointer
Zatvori X