Pretraži
Ferrari Enzo službeno je postao najskuplji automobil koji se ikada prodao na online aukcijama

Ferrari Enzo službeno je postao najskuplji automobil koji se ikada prodao na online aukcijama

Objavljeno: 05/06/2020 / Autor: Tin / Foto: wheelsage.org

Ferrari Enzo najskuplji na online aukcijama – Svima je poznato da se danas gotovo sve može kupiti putem interneta. Amazon, eBay i Wish postali su mjesto gdje redovito kupujemo poneke sitnice ili poklone za rođendane, a vrlo često koriste se i oglasnici poput AutoScouta24 za pronalazak željenih automobila.

No pandemijom virusa COVID-19 sve su internetske trgovine dodatno proširile ponudu, a otvorile su se i mogućnosti za koje prije nismo niti pomišljali. Tako su se i poznate automobilske aukcije ove godine preselile na internet.

Iako je većina ljudi često skeptična oko plaćanja i najmanjih iznosa putem interneta, čini se da se kupci ovakvih aukcija nisu nimalo stidjeli. Tako su rijetki automobili plaćani putem interneta u stotinama tisuća eura, a nedavno je i srušen rekord za najskuplji automobil koji se prodao online.

Ferrari Enzo najskuplji na online aukcijama


Ferrari Enzo najskuplji na online aukcijama

Ferrari Enzo najskuplji na online aukcijama


Naime, anonimna osoba je na aukciji kupila Ferrari Enzo i putem interneta platila gotovo 2,12 milijuna funti, što je preračunato u kune oko 18 milijuna kuna. Iako to stvarno jest velik iznos za plaćanje putem interneta, mnogi su se razočarali kad su čuli da je to cijena koja je srušila rekord za plaćanje automobila na aukciji.

Dva milijuna funti zapravo i nije toliko puno za plaćanje rijetkog automobila, jer se naprimjer Ferrari 250 GTO prije dvije godine prodao za gotovo 55 milijuna funti, odnosno oko 468 milijuna kuna. Taj Ferrari jest postigao najveću cijenu ikad na aukciji, ali različiti Bugattiji, Lamborghiniji i Aston Martini su također postizali takve približne cijene.Pandemija korona virusom samo je pokazala brojne mogućnosti interneta pa stručnjaci očekuju da će se ovakve online aukcije sve češće održavati, a tako i skidati rekordi plaćanja. Iako je Enzo trenutno nositelj rekordnog iznosa za plaćanje putem internetske aukcije, uskoro na istu aukciju stiže i Ferrari F50 čija je početna cijena iznad 2,5 milijuna funti.

No jedna stvar je svakako zanimljiva, a to je ona da talijanski sportski brend uvijek mora biti nositelj rekorda. Pitanje je hoće li se ikada dostići cijena čuvenog Ferrarija 250 GTO, ali ako i hoće, vrlo je vjerojatno da će to ponovno biti automobil s propetim konjićem na poklopcu motora.


Pogledaj galeriju


Ferrari Enzo najskuplji na online aukcijama

Povratak na vrhpointer
Zatvori X