Pretraži
Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija spada u MotoGP „Vjerovali ili ne“ kategoriju

Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija spada u MotoGP „Vjerovali ili ne“ kategoriju

Objavljeno: 10/09/2018 / Autor: Vozim HR / Foto : Screenshot

VN San Marina je trebala biti zapamćena po trijumfima Talijana na domaćem terenu u sve tri klase (Dalla Porta, Bagnaia, Dovizioso), no sve svjetske medije i milijune fanova je šokirao četvrti Talijan s (ne)sretnim brojem 13 – Romano Fenati. U nedjeljnoj utrci u Moto2 klasi je nekoliko krugova prije kraja utrke je na izlazu iz zavoja broj sedam bio poravnat s Manzijem, na ravnici je ispružio lijevu ruku i stisnuo ručicu kočnice –ali ne svoju nego Manzijevu pri brzini od 200 km/h!

Začudo Manzi je preživio ovaj pokušaj ubojstva, ali je (od vjerojatnog šoka) ubrzo završio u šljunku. Psiho Fenati je naravno zaradio crnu zastavu i zabranu od dvije utrke, dok je i Manzi zaradio degradaciju od šest mjesta na gridu radi prvog incidenta koji je zapalio cijelu situaciju, nekoliko krugova prije Fenatijeve kontrole suparničkih kočnica. Naime, nakon što je Manzi izgurao i sebe i Psiha Fenatija sa staze, moglo se očekivati nešto blesavo u Fenatijevom stilu, no ovakvo nešto…


Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija

Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija

Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija


Nesretni broj 13, noževi i šake

Fenati je poznat po dugom jeziku i kratkom fitilju, vidljivom na warm-upu VN Argentine 2015. Kad mu nije bilo dovoljno cipelarenje Niklasa Aja, pa mu je i pri vježbi starta na kraju warm upa jednostavno – ugasio motor i otišao. Godinu dana kasnije je uzrokovao fizički obračun u vlastitoj momčadi, nasrnuvši na svog glavnog mehaničara Pietra Capraru, a zatim i na jedinog nedodirljivog čovjeka u pit-laneu – Rossijevog najboljeg frenda Uccia Saluccija.

Naravno da mu je Ucciov bestie uručio otkaz…i zatvorio sva vrata u MotoGP-u. Pričalo se i da je u napadu bio viđen i neki nož, no tadašnji šef momčadi SKY VR46 Pablo Nieto je sve to negirao. Ono što je najgore za bipolarca s brojem 13 je činjenica da je pokušao ozbiljno ozlijediti direktnog konkurenta za mjesto u MV Agusti slijedeće sezone. Nakon MotoGP utrke je Cal Crutchlow iznio mišljenje da bi Fenatiju trebalo ukinuti licencu i doživotno zabraniti utrkivanje, a ni MotoGP/SBK legenda Colin Edwards nije bio blaži.Izgleda da je ove sezone u modi rješavati psihičke probleme s konkurentima na stazi; uzmimo samo za primjer ludilo Santina Ferruccija, 20-godišnjeg test vozača HAAS F1 momčadi, koji se u F2 utrci u Silverstoneu tijekom kruga za hlađenje zabio u svog momčadskog kolegu Arjuna Mainija. Osim toga viđen je i da vozi i telefonira iz bolida sa skinutom rukavicom, što i nije baš uobičajeno. O tragovima marihuane na lječničkom da i ne govorimo.

Koliko je dečko zaštićen i bahat govori i zahtjev FIA-i u kojoj je tražio da na bolidu ima logo predizborne Trumpove kampanju „Make America Great Again“.  Srećom za njega, tu je kao i kod Lancea Strolla superbogati tata koji će uplatiti sve što treba da bahati sin ima što za raditi nedjeljom iza ručka.  Tko zna, možda se Fenati i Ferrucci uskoro nađu na kavi i…razvale cijeli birc i iscipelare konobara. Nikad se ne zna…Fenatijev pokušaj ubojstva Stefana Manzija

Povratak na vrhpointer
Zatvori X