Pretraži
F1 VN Francuske : Vjetrovi promjene; Bottas ometen, Vettel pometen a zvijezda dana je definitivno – McLaren !

F1 VN Francuske : Vjetrovi promjene; Bottas ometen, Vettel pometen a zvijezda dana je definitivno – McLaren !

Objavljeno: 22/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Daimler AG, Ferrari S.p.A., McLaren Media Centre, Renaultsport

F1 VN Francuske : Vettel ostao bez mogućnosti žalbe u “Montrealgateu” – i Mission WinNow livreje!

Quelle surprise! Lewis je zaradio 86. pole-position, nebo je plavo a medvjedi još uvijek obavljaju veliku nuždu u šumi! Nakon propasti Ferrarijeve pomalo tanke tužbe oko kaznenih pet sekundi za Vettela i njegov agresivni beskontaktni potez sve se vratilo u normalu – bar što se srebrnog prvog startnog reda tiče. Iza je došlo do skoro tektonskih pomaka!

 

MaC is Back!

“Macky’s back in town!” pjevao je nekad Bobby Darin, a pjevalo se bogami i na McLarenovom pit wallu – ekstaza Zaka Browna je bila kao preslika one Rona Dennisa od 1988., samo što je Zak slavio treći startni red sjajnog Norrisa i Sainza a ne naslov svjetskog prvaka!

Nema veze, skakali smo i mi…ipak je to McLaren! Izgleda da se angažman Andree Seidla kao šefa momčadi pokazalo kao pun pogodak – bivši Porschemann#1 je brzo složio kockice i stavio dva papaja bolida u prvih šest. On je čudo kojeg Williams još uvijek čeka na začelju grida…

Oba McLarena su završila ispred Vettelovog Ferrarija…Mein Gott! Nijemac je u silaznoj putanji…otprilike sličnoj onoj Felixa Baumgartnera kad je skočio s ruba stratosfere uz maksimalac od 1,342.8 km/h – samo što Nijemac nije ni približno toliko brz.

Vjerojatno je od danas Vettel neslužbeno postao #2 u momčadi u kojoj ga (zasad) nitko nije natjerao da razmisli o prekidu karijere. Zasad, jer je crvene autiće dijelio s Kimijem, a onda je došao malo genijalac iz Kneževine koji ne čeka da Ferrari sam otključa svoj potencijal, već uzima prvu polugu u ruke i oslanja se na osjećaj pri nasilnom otključavanju prgavog kljuseta s 1.000 KS. Još gore za Vettela iza njega je Ricciardo s najnovijom verzijom Renaulta – na francuskoj stazi. Bit će iskri…

 

F1 VN Francuske : “Osjećaj za feeling”

Upravo je “osjećaj za feeling”  danas nedostajao Bottasu da Hamiltonu pokaže zašto je bio brži od prvog dana u zaleđu Marseillesa. Odgovor gdje je točno pogriješio zna “samo vjetar” na kojeg se Finac potužio. Začudo, antifinski vjetar je puhao – svima!

Što će ponuditi klasična staza s odvratnim plavim i crvenim abrazivnim trakama koje je nagrđuju još ne znamo, ali bilo što osim Mercedesovog 1-2 bi bila senzacija! Da, F1 je pala tako nisko. Spontani pljesak za Netflix i Drive to Survive, jer to je jedina svjetla točka F1 ove sezone!

POZ VOZAČ NAC TEAM Q1 Q2 Q3
1 Lewis Hamilton VBR Mercedes AMG Petronas Motorsport + 0.059s + 0.083s 1m28.319s
2 Valtteri Bottas FIN Mercedes AMG Petronas Motorsport 1m30.550s 1m29.437s + 0.286s
3 Charles Leclerc MON Scuderia Ferrari + 0.097s + 0.262s + 0.646s
4 Max Verstappen NIZ Aston Martin Red Bull Racing Honda + 0.777s + 0.662s + 1.090s
5 Lando Norris VBR McLaren F1 Team + 0.439s + 0.582s + 1.099s
6 Carlos Sainz ŠPA McLaren F1 Team + 0.523s + 0.882s + 1.203s
7 Sebastian Vettel NJE Scuderia Ferrari + 0.525s + 0.069s + 1.480s
8 Daniel Ricciardo AUS Renault F1 Team + 0.404s + 0.932s + 1.599s
9 Pierre Gasly FRA Aston Martin Red Bull Racing Honda + 0.602s + 0.984s + 1.865s
10 Antonio Giovinazzi ITA Alfa Romeo Racing + 0.630s + 0.971s + 5.101s
11 Alexander Albon TAJ Red Bull Toro Rosso Honda + 0.895s + 1.024s
12 Kimi Raikkonen ITA Alfa Romeo Racing + 0.422s + 1.096s
13 Nico Hulkenberg NJE Renault F1 Team + 0.315s + 1.107s
14 Sergio Perez MEX SportPesa Racing Point F1 Team + 0.414s + 1.301s
15 Kevin Magnussen DAN Rich Energy Haas F1 Team + 0.616s + 2.003s
16 Daniil Kvyat RUS Red Bull Toro Rosso Honda + 1.014s
17 Romain Grosjean FRA Rich Energy Haas F1 Team + 1.076s
18 Lance Stroll KAN SportPesa Racing Point F1 Team + 1.176s
19 George Russell VBR ROKiT Williams Racing + 2.239s
20 Robert Kubica POL ROKiT Williams Racing + 2.655s

Pogledaj galeriju

F1 VN Francuske

 

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X