Pretraži
F1 Vam je dosadila? Bez brige – Brzinska borba električnih multikoptera stiže već slijedeće godine!

F1 Vam je dosadila? Bez brige – Brzinska borba električnih multikoptera stiže već slijedeće godine!

Objavljeno: 02/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Newspress

Budućnost ponekad dolazi stvarno prebrzo – baš kao u ovom slučaju! Ovo nije nečija vizija za 2062., nego prava najava sezone 2020.! Električni multikopteri napadaju punom snagom!

 

Highway to the Danger Zone

Airspeeder je ime nove motorsport discipline koja ulazi u kalendar –Airspeeder World Championship kreće već slijedeće godine! Serija ima i službenog sponzora – Equals (ex. FairFX), a u prvenstvu će se natjecati pet momčadi sa sveukupno deset pilota. Prva demonstracija fantastičnih električnih multikoptera će se dogoditi ovih dana u Goodwoodu, a prva vožnja s (vuna-vuna) pilotom će se održati u pustinji Mojave u studenom.

Zašto bi ova disciplina mogla biti cool? Pa utrkivanje 20 m iznad zemlje obično izgleda cool, a pri brzini od 200 km/h još i više…

 

Old school von Richthofen zabava!

Da, ova zračna klepetala bi mogla pružiti show za pamćenje, pogotovo jer imaju omjer snage i težine koji F-18 Horneti mogu samo sanjati. Format samog natjecanja još nije poznat, no možemo nagađati; u kvalifikacijskim treninzima piloti voze nenaoružani i s ograničenjem na g-sile, dok se četiri najbolja u finalu međusobno obračunavaju na stazi, naoružani vatrenim oružjem kratkog dometa. Old school von Richthoffen zabava! Naravno, najbrži na treningu ima pravo prvi birati oružje…

Ok, šalu na stranu, ovo će i bez vatrene moći biti vrlo zanimljivo, poput Red Bull Air Racea, i da – nadamo se da će i ovaj show (baš poput navedenog) doći u Rovinj!

 

Nema šanse da utrke električnih multikoptera u rukama nabrijanih pilota ispadnu taktička nadmudrivanja od dva sata…

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X