Pretraži
Racing Point F1 Team postaje ASTON MARTIN – i to za slijedećih 10 godina!

Racing Point F1 Team postaje ASTON MARTIN – i to za slijedećih 10 godina!

Objavljeno: 02/02/2020 / Autor: Petar Bondek / Natpis ASTON MARTIN seli s Red Bulla na Racing Point... © 2020 Racing Point UK Limited

Racing Point F1 Team postaje ASTON MARTIN – Lawrence Stroll je poznat po uzdizanju modnih brendova (Tommy Hilfiger, Michael Kors…) i plaćanju sjedala za svog sina Lancea. Kvragu, pa kupio je i F1 momčad da ne mora plaćati samo sjedalo! Ovaj tjedan je i kupio 16,7 % dionica Aston Martina, tako da ime momčadi (Racing Point) ide u mirovinu.


Da li će Aston Martin ostati u BWT rozoj livreji? Teško! © 2020 Racing Point UK Limited


Da li je ovaj posao dobar za sve uključene? I više nego dobar – Aston Martin je u financijskim uzburkanim vodama, Rapide E je otkazan, električna Lagonda će kasniti bar dvije godine, a financijska injekcija od 182 milijuna funti će osigurati proizvodnju DBX-a bez dodatnih komplikacija.

 

Racing Point F1 Team postaje ASTON MARTIN – A što je s Aston Martin Red Bull Racingom?

Radilo se o tehnološkoj suradnji kojoj ističe ugovor, tako da Aston Martin dobiva čistu tvorničku momčad, nadamo se u british racing green livreji (na opći užas moje kćeri koja već dvije godine navija za dečke “u rozom”).


Na slici su vidljiva dva čimbenika dosadašnjeg uspjeha – sjajna momčad i Mercedes-Benz! © 2020 Racing Point UK Limited


Još 2016. se pričalo o Aston Martin Johnnie Walker Teamu, ali je priča stala nakon prvih rendera bolida u plavoj livreji…Stroll je učinio mnogo toga nakon preuzimanja bankrotiranog outfita Vijaya Mallye 2018. Teško je uopće opisati važnost činjenice da će se sad svaki drugi tjedan Aston Martin spominjati u istom dahu s Ferrarijem i McLarenom, kad već Mercedes-Benz ozbiljno razmišlja o povlačenju iz (izuzetno skupog) cirkusa.

  

Tu ostaje drugo pitanje – ima li smisla plaćati Mercedesu za AMG F1 M10 EQ Power+ motore (oni iz zovu BWT Mercedes) i zračni tunel kad momčad nosi ime Aston Martin? Mercedesu ima – radi s e o ogromnim ciframa!


Potpisivanje desetgodišnjeg ugovora je presedan u F1! © 2020 Racing Point UK Limited


 

Lawrence Sheldon Strulovitch nije samo ozbiljan poslovni čovjek, već i potpuni obožavatelj utrkivanja – osim trkaće staze posjeduje i vjerojatno najimpresivniju kolekciju Ferrarija na sjevernoj hemisferi!
Racing Point F1 Team postaje ASTON MARTIN

Povratak na vrhpointer
Zatvori X