Pretraži
F1/MotoGP: Valentino Rossi i Lewis Hamilton su u Valenciji pokazali svu širinu svojih talenata!

F1/MotoGP: Valentino Rossi i Lewis Hamilton su u Valenciji pokazali svu širinu svojih talenata!

Objavljeno: 12/12/2019 / Autor: Petar Bondek / teško je reći kome se treba više diviti ...Copyright © 2019 Monster Energy

Valentino Rossi i Lewis Hamilton u Valenciji : Sve je počelo prije godinu dana kad je Lewis isprobao SBK Yamahu R1M  – Rossi je predložio zamjenu “ključ za ključ”, a ostalo je – legenda!


15 titula svjetskog prvaka u jednom kadru…Respekt je jedina prikladna riječ! Copyright © 2019 Monster Energy


Kad se na jednoj stazi nađu dva svjetska prvaka iz različitih kategorija motorsporta respekt je slaba riječ – Lewis i Vale su institucije, svaki za sebe, dovoljno otvoreni i sposobni zaroniti u nepoznate vode.

 

Valentino Rossi i Lewis Hamilton u Valenciji – Sav talent svijeta na hladnom Ricardu Tormu

Njih dvojica zajedno na plećima nose 15 naslova svjetskih prvaka, no kako stvari stoje kad zamijene uloge? Možda ne znate, ali Lewis je zadrti MotoGP fanatik, istinski obožavatelj motocikala i ujedno veliki Rossijev fan. Nije jedini na F1 gridu – Lando Norris i Alex Albon su VR46 fanatici mlađe garde.


Oba prvaka su se snašla kao ribe u vodi! Copyright © 2019 Monster Energy


O Rossijevoj snalažljivosti na četiri kotača već sve znate – iako se htio baviti automobilizmom, tata Graziano je znao da je motociklizam financijski realnija mogućnost. Kasnije je Dottore to kompenzirao WRC nastupima s Peugeotom 206 i Subaruom Imprezom STi (sjajan WRC nastup u N. Zelandu), dva testa s Ferrarijevom F1 momčadi, NASCAR-om, DTM-om, višestruki je pobjednik rallyja u Monzi…Shvatili ste, uglavnom!


Lewis se pokazao sjajnim učenikom – voziti tvorničku M1 nije baš “šetnja parkom”… Copyright © 2019 Monster Energy


No, pošto Rossi već ima dva F1 testa iza sebe prilagodba na pobjednički Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ iz 2017. je bila manji problem od Lewisovog privikavanja na aktualnu Yamahu M1. Oba su imala po jedno izlijetanje, no kakva su im bila vremena?

  

Rossi je na četiri kotača bio samo 1,5 s sporiji od Lewisa u AMG-u, dok je Hamilton na Yamahi kasnio za Doctorom četiri sekunde. Godine vožnje privatnih MV Agusti su se konačno isplatile!

 

Što se tiče talenta i sposobnosti, ovaj dvojac bi lako mogao potjecati s nekog drugog planeta!Pogledaj galeriju

 

Teško je reći čijem se vremenu treba više diviti…ono što je sigurno da se radi o dva vanzemaljska talenta, koji još uvijek svakodnevno bruse svoje znanje 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X