Pretraži
F1: Ferrarijeva vozačka akademija ima novog člana – Arthura Leclerca (Charlesovog mlađeg brata)!!

F1: Ferrarijeva vozačka akademija ima novog člana – Arthura Leclerca (Charlesovog mlađeg brata)!!

Objavljeno: 17/01/2020 / Autor: Petar Bondek / Preko F4 do ...? Copyright © 2020 - Prema Powerteam

Arthur Leclerc – FDA (Ferrari Driver Academy) je opet našla studenta prezimena Leclerc! Naravno, radi se o mlađem Charlesovom bratu (2000. godište), koji je upravo potpisao za PREMA Powerteam!

Arthur ima pregršt razloga za zadovoljstvo, pogotovo jer će za obiteljskim ručkom biti drugi član familije vezan za Ferrari! Trećeplasirani u ADAC Formula 4 prošle sezone s jednom pobjedom (ona koja je izmakla Charlesu-u Hockenheimu), jednim pole positionom  i čak sedam podija ima otvorena velika crvena vrata prema F1.

  

No s istim šansama na njih računaju i još neki članovi FDA s poznatim prezimenima – Schumacher,  Alesi i Fittipaldi na primjer! Arthur je uz vrlo gust raspored bio i razvojni vozač Venturi Teama u Formuli E, a u 2020. će braniti boje Prema Powerteama u Formula Regional European Championshipu!


Teško je uopće zamisliti gdje su misli 15-godišnjeg Dine Beganovića. Samo se pokušajte staviti u njegov položaj… Copyright: Scuderia Ferrari Press Office


 

Arthur Leclerc

Od danas je ravnopravni član Akademije postao i Dino Beganović, 15-godišnji Šveđanin. Njemu bi samo ime trebalo biti dovoljno za ulazak u crveni cockpit, no stvari ipak nisu tako jednostavne.


Bitno je pobijediti na velikoj sceni, a Arthuru je to uspjelo – baš na Hockenheimu! Copyright © 2020 – Prema Powerteam


Biti usko vezan uz F1 momčad može ali i ne mora biti sjajna stvar – sjetimo se samo Oconove patnje s Mercedesom, što znači da (uz dva novopečena)Ferrarijevi studoši ( Mick Schumacher, Robert Shwartzman, Callum Ilott, Marcus Armstrong, Giuliano Alesi, Enzo Fittipaldi i Gianluca Petecof )još dugo neće mirno spavati – pogotovo jer ej stariji brat jednog od njih upravo potpisao dugoročni ugovor s Ferrarijem!

 

Može li se situacija s braćom Marquez i Hondom ponoviti u F1 s Charlesom i Arthurom Leclercom – u Ferrariju? Još je rano, ali…Pogledaj galeriju

Arthur Leclerc

Povratak na vrhpointer
Zatvori X