Pretraži
F1 bomba; Daniel Ricciardo već pregovara s Ferrarijem za 2020?!

F1 bomba; Daniel Ricciardo već pregovara s Ferrarijem za 2020?!

Objavljeno: 08/07/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: XPB / James Moy Photography, Lulop.com, Media Ferrari

Mislili ste da je Ricciardov prelazak u Renault šokantan? Što mislite sad?

Za razliku od samih utrka prijelazni rok nikad nije dosadan u F1, a zvijezda prošlogodišnjeg Transfermarkta je opet u glavnoj ulozi – australski mediji su se raspisali o prelasku Ricciarda u Ferrari!

Naravno, Ricciardo tek odrađuje prvu sezonu za novog poslodavca, ali mu klauzula u ugovoru dopušta prelazak u dvije naj-momčadi – Mercedes-AMG i Ferrari. Vijest je “pustio” Dan Knutson iz australskog Auto Auctiona, s naglaskom na “ako Vettel…” no treba je shvatiti ozbiljno – Ferrarijev novi vozač br.2 (Vettel) proživljava užasan pad forme, a osim VN Kanade (i ONOG kiksa) ništa u zadnjih godinu dana mu ne ide od ruke. Ferrari ne može čekati – Alonso je po Montezemolu prokockao dva naslova, a mnogi bi se složili da se isto desilo i s Vettelom pod pritiskom u posljednje dvije sezone.

Vettel nije pobijedio od Spa prošle godine, a Leclerc mu je postao najgora noćna mora. Ricciardo je uz Bottasa (koji je slobodan vozač od prije tjedan dana) jedini raspoloživ iz gornjeg doma F1, no sve ovisi o Vettelu i dvije curice u Švicarskoj koje bi voljele češće viđati svog Vatera.

Tako bi se osigurao i Ferrari s Leclercom i Ricciardom, Bottas će najvjerojatnije ostati u Mercedesu, a Oconu bi se otvorilo Ricciardovo mjesto u Renaultu. Eto, riješili smo grid za 2020.1

Još bitnije za Ricciarda, tako bi stopirao prelazak omiljenog mu Maxa u crveni ili srebrni tabor, bar dok Lewis ne objesi “Still I Rise” kacigu o klin. Kad je već po dosadi oborila sve rekorde, F1 bi znatno dobila na gledljivosti prelaskom Riccija (po mnogima najkompletnijeg vozača na gridu) u Ferrari. Vrijeme curi, Daniel je upravo proslavio 30.-ti rođendan i krajnje je vrijeme da krene po “kantu”. Sretno mu bilo!

Pogledaj galeriju

Daniel Ricciardo već pregovara s Ferrarijem za 2020

Povratak na vrhpointer
Zatvori X