Pretraži
Evo zašto su Hyundai i KIA uložili 80 milijuna Eura u tehnološku suradnju s Rimcem!

Evo zašto su Hyundai i KIA uložili 80 milijuna Eura u tehnološku suradnju s Rimcem!

Objavljeno: 14/05/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Rimac Automobili

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation su danas objavili zajedničku investiciju u tehnološku suradnju s tvrtkom Rimac Automobili, u visini od 80 milijuna Eura!

 

Ovo strateško partnerstvo je stvoreno s ciljem stvaranja i razvoja električnih vozila visokih performansi, što je samo dodatni kompliment za Rimčevu tvrtku, s obzirom na okružje iz koje ovaj tehnološki div dolazi. Nakon Porschea ovo je drugi veliki igrač koji je zainteresiran za Rimčev know-how i buduću suradnju.

 

Korak prema Čistoj Mobilnosti

Hyundai Motor Grupa ovim potezom pokazuje svoje namjere da postane globalni lider u uvođenju ove promjene u industriji, i da istim činom što je više moguće ubrza prijelaz prema Čistoj Mobilnosti, svojoj ekološki orijentiranoj dugoročnoj inicijativi.

 

Rimac nije više isključivo proizvođač električnih vozila supervisokih performansi, nego i opskrbljivač EV tehnologije mnogim partnerima u fazi ubrzavanja prema električnoj budućnosti.

Papirnati dio suradnje je u ime Hyundai Motor Grupe  potpisao potpredsjednik upravnog odbora Euisun Chung, a  zadovoljstvo nije mogao sakriti ni Mate Rimac. Mora da je posebno zadovoljstvo dogovoriti suradnju ovog tipa s azijskim tehnološkim gigantom, jer ukoliko ne znate Hyundai je četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu a ulaže 600 milijuna kuna u hrvatsku tvrtku – bolje ne može!

On će već bacio na osmišljavanje električnog sportskog automobila za Hyundaijev N odjel i supersportaša pogonjenog gorivim ćelijama. Da, pred Matom je još jedan veliki posao na kojem mu možemo samo čestitati! 31-godišnji Mate je već unaprijed hrvatski poduzetnik godine, a po našem mišljenju – i desetljeća!

 

Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X