Pretraži
Evo što sve treba imati limuzina koja je zadovoljila Putinove potrebe… nakon šest godina slaganja

Evo što sve treba imati limuzina koja je zadovoljila Putinove potrebe… nakon šest godina slaganja

Objavljeno: 25/02/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Hemmings

Tko bi odbio uživanje u luksuzu, prestižu i ekskluzivnim, posebno izrađenim dragocjenostima? Ne možemo imenovati one kojima se to ne bi svidjelo, no znamo tko isključivo takve stvari očekuje: ruski predsjednik Vladimir Putin.

Naime, ruski ZIL je izgradio ZIL-4112, luksuznu limuzinu i superiorni automobil koji bi trebao zadovoljiti sve Putinove potrebe. Dva ZIL-ova pogona: depo ZIL i AMO ZIL, izgradila su odvojeno krov i tijelo ove jedinstvene limuzine koja se radila punih šest godina.


ZIL-4112R

Foto: Hemmings


Unutrašnjost plijeni pozornost skladnom mješavinom bež kože i dragocjenih drvenih dodataka, a iako će vam se na prvi pogled činiti kao da je ovaj automobil pripremljen za prijevoz četiri osobe najvišeg ugleda, pritiskom gumba otkrit će se još dva dodatna sjedala, pa će šest osoba uživati u komotnoj vožnji.

Demižoni s kristalima kriju najfiniji konjak, a u slučaju da je predsjednik trebao nešto odložiti ili zapisati, na raspolaganju mu je bio polirani stolić.


ZIL-4112R

Foto: Hemmings


 

Udobnost koja u ovom vozilu očekuje putnika, ali i detalji kojima obiluje, ne mogu se usporediti ni s jednim danas sličnim modelom, uključujući Cadillac, Rolls-Royce i Maybach. Upravo zato nam nije jasno zbog čega se navedeni automobil našao na Hemmingsovom popisu za prodaju, no činjenica je da se čak i uz cijenu od 1,2 milijuna dolara brzo maknuo s njega. 


Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X