Pretraži
Europski modeli Volva dobivaju interni sustav međusobnog upozoravanja o opasnosti na cesti

Europski modeli Volva dobivaju interni sustav međusobnog upozoravanja o opasnosti na cesti

Objavljeno: 15/04/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Lulop.com

Od Volva uvijek očekujemo nešto novo što se tiče dizajna, sigurnosti i tehnologije, a činjenica je da Volvo rijetko razočara! Tako je i ovaj put! Za razliku od mnogih drugih proizvođača koji prodaju bijele bubrege pod bubrege Volvo je uvijek krajnje praktičan i ne odlučuje s eza nove tehnologije tek-tako. Što je ovaj puta na meniju?

Hazard Light Alert i Slippery Road Alert su po prvi puta predstavljeni 2016. na 90-kama u Norveškoj i rodnoj Švedskoj, no od slijedećeg tjedna će biti dostupni svim europskim tržištima. Od slijedeće godine će biti dio serijske opreme na svim modelima Volva, no mogu se i naknadno ugraditi na starije modele.

Sigurnost za sve

Logično da dijeljenje informacija između vozača automobila u stvarnom vremenu smanjuje rizik od nezgoda i čini ceste sigurnijima. Volvo također poziva i ostale proizvođače automobila da se pridruže inicijativi anonimnog dijeljenja informacija u svrhu sigurnijeg prometa, a to ziher neće naići na gluhe uši. Svima je u interesu smanjiti broj nezgoda na prometnicama, koji je nažalost globalno u porastu radi opsesivnog korištenja sustava informacija i zabave u automobilima, a ovo je pravilno korištenje know-howa. kako sustav funkcionira?

Pa, ako ste koristili Waze na putu prema moru sve Vam je jasno – ikona brkatog policajca s porukom ZIPA RIJA! govori tisuću riječi i spašava stotine šara…Kod Volva je to slično – vozač aktivira upozorenje koje se preko Clouda šalje svim spojenim Volvačima, s naznakom prirode upozorenja.

Brz i efikasan HLA upozorava na slijepe zavoje a SRA upozorava na podatke o sklizavim uvjetima vožnje/ceste. Ovo je još jedna dobra vijest za sigurnost budućih i sadašnjih vozača Volva koji će uskoro voziti maksimalno 180 km/h dok njihov Volvo pazi na njihove pokrete i gasi pilu ukoliko navedeni popiju čašicu previše. A sad još i sva ta upozorenja o hardnadlima, lokvama i poledici…Volvo baš si faca!

 

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X