Pretraži
Europski automobil 2020. godine – između sedam finalista čuči i pobjednik. Znate li ga?

Europski automobil 2020. godine – između sedam finalista čuči i pobjednik. Znate li ga?

Objavljeno: 28/11/2019 / Autor: Mihael / Foto: netcarshow.com

Europski automobil 2020 godine : Izbor za europski automobil godine nama u Europi je najrelevantnije natjecanje i rangiranje automobila. Tu nemamo posla s nekim čudnovatim vozilima koja vrlo vjerojatno nikada nećemo niti vidjeti. Na izbor najautomobila godine u Europi dolaze modeli koji se i prodaju u Europi, pa stvari izgledaju manje egzotično.

 

Europski automobil 2020 godine

Ove godine konkurenciju je na iznenađenje mnogih potukao Jaguarov električni I-Pace koji je pored napredne tehnologije donio i originalan dizajn u svijet električnih vozila. U ovogodišnjoj rundi krenuli smo s 35 kandidata, nakon eliminacijskih krugova, došli smo do sedam finalista. Među njima se skriva i budući pobjednik natjecanja, ali nije ga lako pogoditi.

 Renault Clio

Peta generacija Renaultovog gradskog subkompakta pokazuje veliku dozu zrelosti. Izvana dizajnom uspješno nastavlja tradiciju prethodne generacija a ujedno pokazuje i da prati suvremene trendove te ostatak Renaultove aktualne ponude modela. Možemo reći da Clio ima iznadprosječne šanse da izađe kao pobjednik u konkurenciji finalista.


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

Toyota Corolla

Legendarna pouzdanost Toyote najčešće nije dovoljan faktor da ju pogura do samoga vrha. Na globalnom tržištu kotira vrlo dobro a kako se s ovom generacijom Toyotinog kompakta vraća i ime Corolla, možemo očekivati samo bolje i bolje rezultate. Snažna konkurencija i Toyotina nasljedna neupadljivost, bojimo se, teško će ju pogurati na prvo mjesto.


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

BMW serije 1

Nova „jedinica“ jedan je od kontroverznijih automobila na izboru najboljega u Europi. U odnosu na konkurente ovdje, radi se tek o još jednom gradskom kompaktu. Iz perspektive BMW-a ovo je velik korak jer imamo prvu jedinicu s prednjim pogonom. Zagriženi fanovi BMW-a ju gledaju poprijeko, no hoće li tako proći i kod stručnog žirija?


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

Peugeot 208

Primjećujete li trend kompaktnih automobila među finalistima, niste jedini. Atraktivni Peugeot 208 dolazi i kao skroz električni automobil što bi mu moglo povećati šanse kod žirija. Najljući konkurent mu je sunarodnjački Renault Clio koji u nekim aspektima nudi sličan ali i možda malo bolji dizajn.


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

Ford Puma

Jednom davno ovo je bilo ime malog kupea, sportskih manira i interesantnog dizajna. Godine prolaze i tržište mijenja svoje apetite. To dovodi do toga da popularna imena prelaze s automobila na automobil, ne mareći za klasu. Nekada su šminkeri voljeli kupe, danas preferiraju kompaktne SUV-ove i crossovere. Zbog te činjenice, mogao bi imati šanse veće od sličnih konkurenata.


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

Tesla Model 3

Dolaskom na europsko tržište 2019. godine, Model 3 se mogao i službeno uvrstiti u ljutu konkurenciju. Iako među Teslama najmanji, Model 3 je u ovoj konkurenciji među većim automobilima. O njegovim performansama ne treba trošiti puno riječi. Malo što mu može pobjeći na kratkim ubrzanjima, ali svakako niša što košta manje od 50,000 Eura.


finalisti za europski automobil 2020. godine


 

Porsche Taycan

Daleko najskuplji i najpoželjniji automobil na ovom natjecanju, ne može nikako mirno spavati. Konkurencija u stvarnom svijetu lovi korak, najviše konkurentska Tesla Model S. Ako itko može napraviti savršeno poželjan a ipak vrlo funkcionalan automobil, onda je to Porsche. Paprena cijena mu ne ide u prilog, ali moglo bi onih 700 i „ubera“ konja.


finalisti za europski automobil 2020. godine


Pogledaj galeriju


Europski automobil 2020 godine

Povratak na vrhpointer
Zatvori X