Pretraži
Pa što onda ako je na struju. VW e-Buba zuji zahvaljujući posudbi elektromotora od svog malog unuka – E-upa!

Pa što onda ako je na struju. VW e-Buba zuji zahvaljujući posudbi elektromotora od svog malog unuka – E-upa!

Objavljeno: 07/09/2019 / Autor: Petar Bondek / Tko sada može reći da mu električni auti NISU simpatični?

VW e-Buba : Konverzija klasika u električne automobile je u punom zamahu – u taj elitni klub je ušla i legendarna Buba, a slijedeći na listi je Porsche 356!

VW e-Buba

VW je napravio sjajan posao – dogovorio je deal s tvrtkom eClassics, koja će ubuduće biti zadužena za konverziju klasičnih Buba i Bullija u e-verzije! Da, možda će vlasnicima nedostajati brundanje starog Ferdinog boksera, ali alternativa je fantastična –  ravno iz E-Up-a! 

VW e-Buba : Munjeviti e-Herbie

Baterija ima kapacitet od 36.8 kWh, što bi po VW-u trebalo biti dostatno za autonomiju od 200 km! Znam za neke Bube koje su bile tako ispičuturski raspoložene da im je ta autonomija s  klasično benzinskim motorom bila daleki san!

Retrofit poslić za rezultat ima same fine brojke – 80 KS i ubrzanje od o-80 km/h za osam sekundi, uz maksimum od 150 km/h.

Sve se lijepo pamti, uostalom 80 km/h je idealna operativna brzina za klasik čijem je originalnom dizajnu Čeha Ferdinanda Porschea brkati slikar iz Braunau am Inna našao neke zamjerke…

VW e-Buba

Zasad je cijeli posao oko eBube u fazi prototipnih testova, a cijela se lavina zakotrljala kad je Volkswagen Group Components odjel zatražio konverziju od eClassicsa. Možda zvuči kao previše dobrih vijesti odjednom, ali postoji i ona uobičajeno negativna strana električnih automobila – povećana težina!

Da bi eClassics stručnjaci doskočili tom problemu morali su izvršiti dorade ovjesa uz montažu znatno ozbiljnijih kočnica (Porscheove su dovoljno ozbiljne) i “Retrokäfer” kotača u Fuchs stilu . Da, ovaj projekt zvuči sve bolje sa svakom novom rečenicom!

Jedno je sigurno – retrofit neće biti jeftin, no voziti Bubu s dodatnim prtljažnim prostorom straga mora biti posebni gušt…

Pogledaj galeriju

VW e-Buba

Povratak na vrhpointer
Zatvori X