Pretraži
Elone, ovi to isto mogu. Rusi (a tko drugi) preobrazili UAZ u Teslin Cybertruck.

Elone, ovi to isto mogu. Rusi (a tko drugi) preobrazili UAZ u Teslin Cybertruck.

Objavljeno: 19/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot

Ruski Tesla Cybertruck – Teslu Cybertruck je Elon Musk predstavio u Los Angelesu, a od tada mnogi pokušavaju napraviti svoje verzije kontroverznog teškaša iz Kalifornije. Po dobrom starom običaju, ponajbolji pothvat je onaj ekipe iz Rusije okupljene pod imenom Garage 54.

Za one koji ne znaju, Garage 54 je otkačena ekipa poznata po svojim nadnaravnim kreacijama poput Fiata sa osam kotača ili parno pogonjene Lade. Sviđaju li vam se takve kreacije i ako tuning kao pojam imate sklonost tumačiti na najslobodniji mogući način, onda vam svakako preporučamo da bacite oko na njihove unikate.

  

Prvo valja naglasiti da ruska verzija Cybertrucka nema ništa zajedničko da Muskovim plodom mašte. Fizička sličnost izvana praktički je jedaino ono po čemu bi mogli pobrkati originalni Cybertruck sa ovim ruske proizvodnje. Ispod apokaliptične karoserije krije se UAZ 469 sovjetski terenac.


ruski Tesla Cybertruck

ruski Tesla Cybertruck

ruski Tesla Cybertruck


 

Ruski Tesla Cybertruck

Pretvorba UAZ-a u „Teslu“ nije uključila elektrifikaciju sovjetskog stroja. Ispod haube se i dalje nalazi 2.5-litreni četverocilindraš sa nešto više od 70 KS. Teško da bi pobijedio pravog Cybertrucka u bilo kakvom nadmetanju osim u „cool faktoru“. Projekt ekipe iz Garage 54 vodi se tradicionalnom konstrukcijom koja spaja tijelo i nosivi okvir kao dva zasebna dijela.

Da bi UAZ vizualno približili Cybertrucku, morali su povećati međuosovinski razmak te zavariti dodatni nosivi okvir koji će postati sastavni dio karoserije. Između tog novonastalog okvira postavili su čelične ploče debljine 2 milimetra.

UAZ 469 je prvobitno bio sovjetski terenac namijenjen za vojne svrhe kojeg su liberalizacijom sustava od 1985. godine mogli kupiti i civili. Službeno je poslan u mirovinu od strane ruske vojske 2011. godine ali to je značio samo početak jedne nove ere i hrpu ex-vojnih UAZ-a puštenih u slobodnu prodaju rabljenih vozila.


Pogledaj galeriju


ruski Tesla Cybertruck

Povratak na vrhpointer
Zatvori X